Honda Civic EX I-ctdi 2.2 2008rok

10 Sty 2012, 22:27

Witam Forumowiczów.
Potrzebuje waszej opinii odnośnie tego samochodu.

Honda
------------------------------------------------------
Model: Civic EX I-ctdi
Rok: 2008
Przebieg: 135,181 km
Pojemność silnika : 2.2 Diesel
Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Dodatkowe funkcje:

Klimatyzacja, centralny zamek, odtwarzacz CD, Pełna dokumentacja serwisowa, nienaganny, elektryczne szyby, ABS, Poduszki powietrzne, alarm, aluminiowe felgi, tempomat, elektryczne lusterka, elektryczne siedzenia, lampy przeciwmgielne, immobiliser, skórzana tapicerka, wspomaganie kierownicy, pełna skóra, podgrzewane fotele, czujniki deszczu, czujniki światła, podłokietnik, wielofunkcyjna kierownica, Zestaw Telefon, Climate Control, Nawigacja satelitarna, kontrola trakcji, Lakier metalik, reflektory ksenonowe, Side Impact Protection, Anti-Theft system, Czujniki parkowania , 6 miesięcy gwarancji,
Za pomoc i opinie serdecznie dzieki
kacpersky
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 04 2006
Auto: vw passat 1.9tdi 105km

10 Sty 2012, 22:39

Jak chodzi o diesla to lepiej cos europejskiego kupic.

Focusa 2.0 TDCI
Alfe 147, czy jakiegos Fiata z JTD.
Peugota 307 z HDI, czy Citroena C3 z HDI.
Volvo C30.

Golfy i reszte autek od VAG'a odpusc, jak ci zalezy na mocniejszym silniku, bo 2.0 TDI, masz tam w sumie tylko, a jak kupisz autko uzywane z tym motorem i przebiegiem 150-200k km, to bedziesz mial z nim same problemy.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

10 Sty 2012, 22:46

ten diesel Hondy zbiera bardzo dobre opinie nie tylko w Civicu ale i w innych modelach tej marki za trwałość dynamike i oszczędność więc warto brać, a elementy takie jak dwumasowe koła czy wtryskiwacze są delikatne i drogie jak w każdym nowoczesnym dieslu
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

11 Sty 2012, 17:25

Ja bym się raczej na nowoczesnego diesla z takim przebiegiem nie porywał, to nie lepiej zaoszczędzić parę tys. zł kupując np. Civica 1.8?
No chyba, że dużo jeździsz a auto jest krajowe z pewną historią serwisową.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Sty 2012, 19:26

Dziennie jakies 100km a samochód ma pewna historie i przeglądy regularne też sporo czytałem o tych silnikach i nie sa tak awaryjne ale lepiej popytac
kacpersky
Nowicjusz

12 Sty 2012, 14:45

mały przebieg , bo 135 tyś dla diesla to "świeżo po dotarciu" ja uważam że lepiej mieć pewne 135 tyś
jak 30 z allegro ,,,

niestety jedynie miej w zapasie około 4000 na Zblizające się wymiany co czeka CIe w kazdym uzywanym obecnie produkowany turbo dieslu ,,, bo zapewne wczesniej czy puzniej masz do wymiany dwumas ze sprzęgłem oraz inne normalne eksploatacyjne sprawy ,,,

no a druga strona medalu jest taka ze civic w benzynie wcale nie pali dużo więcej , ale to co wybierasz jest Twoją sprawą , ja osobiscie jestem za :)
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Dlaczego stres robi z nas gorszych kierowców?
    Obecna sytuacja jest dla wielu osób źródłem stresu. Wpływa on na naszą zdolność do prowadzenia samochodu. Stres pogarsza naszą koncentrację, a w przypadku osób, które reagują złością na sytuacje ...

12 Sty 2012, 19:20

Hej x50s wiem wiem z dwumas i sprzegło wczesniej czy puzniej idzie do wymiany o tym pamietam warte jest tez to uwagi ze serwisowane było w 100% a nie jakies tam lipne pieczatki mysle nad nim intensywnie pozdrawiam
kacpersky
Nowicjusz