Honda Civic - filtr paliwa

29 Sie 2010, 08:31

Witam! Otóż próbuję ustalić, gdzie w mojej Hondzie Civic 1.4 16 V (2002r) 90 km, kod silinika D14Z6. Wchodze na inne fora i czytam, że to jest filtr paliwa: [link do autocentrum.pl wygasł]

Następnie czytam dalej i zdjęcie pierwsze użytkownika JUNIOR wskazuje, że to jest filtr paliwa: http://www.hcforum.pl/showthread.php?t=4709&page=2

Nie wiem, zgłupiałem, zwykle takie części jak świece filtry, oleje to sam wymieniam. Pozwoiłem sobie zrobić zdjęcie w mojej Hondzie czegoś co powinno wyglądać na filtr paliwa - znaduje się ta część przy baku po prawej stronie (jak tu dodać zdjęcie to nie wiem). I wygląda to jak filtr w linku nr 2. A i co ciekawe to słyszałem, że ponoć filtr paliwa w hondach wymienia się poprzez uwaga: tyle siedzenie, no faktycznie patrzyłem tam, jest 4 śruby i gdzieś się można dostać...aczkolwiek uważam, że chyba do pompy paliwowej, aniżeli do filtra, jaki podałem w pierwszym linku. Będe wdzięczny za pomoc.
zbyry8
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnobrzeg

29 Sie 2010, 19:19

Drugi link nie działa bo trzeba się zalogować ale w pierwszym linku masz prawidłowy filtr paliwa ale nie znajduje się on koło baku tylko pod maska koło akumulatora jak dobrze pamiętam.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    ALT - Amatorska Liga Torowa 2009 / relacja
    To były już ostatnie w tym roku zmagania ALT na Torze Poznań. Druga, a zarazem ostatnia w tym roku impreza z cyklu ALT odbyła się w niedzielę 4 października o godzinie 12:00. Po odprawie oraz badaniu technicznym zawodnicy ...