Honda Civic - filtr paliwa

29 Sie 2010, 08:31

Witam! Otóż próbuję ustalić, gdzie w mojej Hondzie Civic 1.4 16 V (2002r) 90 km, kod silinika D14Z6. Wchodze na inne fora i czytam, że to jest filtr paliwa: [link do autocentrum.pl wygasł]

Następnie czytam dalej i zdjęcie pierwsze użytkownika JUNIOR wskazuje, że to jest filtr paliwa: http://www.hcforum.pl/showthread.php?t=4709&page=2

Nie wiem, zgłupiałem, zwykle takie części jak świece filtry, oleje to sam wymieniam. Pozwoiłem sobie zrobić zdjęcie w mojej Hondzie czegoś co powinno wyglądać na filtr paliwa - znaduje się ta część przy baku po prawej stronie (jak tu dodać zdjęcie to nie wiem). I wygląda to jak filtr w linku nr 2. A i co ciekawe to słyszałem, że ponoć filtr paliwa w hondach wymienia się poprzez uwaga: tyle siedzenie, no faktycznie patrzyłem tam, jest 4 śruby i gdzieś się można dostać...aczkolwiek uważam, że chyba do pompy paliwowej, aniżeli do filtra, jaki podałem w pierwszym linku. Będe wdzięczny za pomoc.
zbyry8
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnobrzeg

29 Sie 2010, 19:19

Drugi link nie działa bo trzeba się zalogować ale w pierwszym linku masz prawidłowy filtr paliwa ale nie znajduje się on koło baku tylko pod maska koło akumulatora jak dobrze pamiętam.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepowtarzalny Opel ADAM w modnym segmencie A
    Opel ADAM niewielki pojazd o długości zaledwie 3,7 i szerokości 1,97 metra (wraz z lusterkami bocznymi) oferuje praktycznie nieograniczone możliwości w zakresie zaspokajania indywidualnych potrzeb użytkowników. Na ...
    BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...