Honda Civic IX - pęcherzyki~bąbelki na tylnych drzwiach

05 Lip 2015, 01:08

Witam!

Tak jak w temacie. Auto dosyć nowe, bo niecałe 3 lata, jeszcze 3 miesiące na gwarancji. Kupione od 1 właściciela w Polsce, a dokładnie z salonu Hondy. 14,6K na liczniku. Samochód sprawdzony po VINie - czysto. W innym salonie Hondy niż zakupiony - pracownicy byli w szoku, że taka perełka, dosłownie tylko 3 mikroryski po zwykłym użytkowaniu poza tym czysty, a co najważniejsze nie bity. Ja z mojej strony razem z bratem sprawdzaliśmy również miernikiem lakieru w/w Hondę i też nic nie znaleźliśmy - ok. godziny krążyliśmy przy samochodzie. Wreszcie decyzja - kupujemy. Po 1,5 miesiąca delektowaniem się Hanią wczoraj nastał jeden z gorszych dla mnie dni, otóż zobaczyłem dwa takie jakby dwa pęcherzyki na tylnych drzwiach od kierowcy:
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie

Chodzę tak od dwóch dni jak opętany, bo coś czuję, że mogłem wdepnąć w niezłe g..o. Nigdy nie miałem problemu w moim poprzednim aucie z lakierem stąd to niedowierzanie, wkurzenie. Najbardziej boję się, że samochód mógł być bity i to chodzi mi po głowie najbardziej.
A co wy o tym sądzicie?

Tak w ogóle to proszę o pomoc, jakieś nakierowanie co z tym fantem zrobić.
balboa
Nowicjusz

Auto: A3

05 Lip 2015, 18:34

to tak wygląda jak by sie utleniała warstwa lakieru i zrobiły sie takie pechęrzyki , wiesz moze jaka jest grubość lakieru na tym elemencie ?
NobodyRx7
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 06 2013
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Vw Passat B5
Silnik: 1.9TDI 131KM.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

06 Lip 2015, 14:23

Kurczę nie mam miernika przy sobie, Dopiero w czwartek dorwę to koledze napiszę. Samochód jeszcze na gwarancji i tak sobie myślę żeby jechać z nim do ASO. Warto?
Jeszcze jedno mnie nurtuje, czy po tych dwóch pęcherzykach jest prawdopodobne, że samochód mógł być bity?
@NobodyRx7 wielkie dzięki za zainteresowanie się tematem!
balboa
Nowicjusz

06 Lip 2015, 19:47

Po tych dwóch pęcherzykach można przypuszczać ze element był malowany cięzko stwierdzić czy była to stłuczka parkingowa czy dzwon :)
NobodyRx7
Nowicjusz

06 Lip 2015, 20:03

Jeżeli to prawda to salon, gdzie był kupiony samochód [narazie jeszcze nie napiszę nazwy i miejsca ASO] ukrył defekt tego auta i na pewno nie tylko tego... Tak jak pisałem wcześniej samochód sprawdzany był po VINie w dwóch salonach i nic nie wykazało. Jedynie jedna uszczelka była wymieniana w lusterku po drugiej stronie, gdzie nie ma tych bąbelków. Teraz pyt. jak udowodnić, że element ten był malowany i w razie czego odstąpić od umowy?
balboa
Nowicjusz

07 Lip 2015, 22:05

Idziesz do serwisu i dowiadujesz sie ile mm powinna mieć powłoka lakiernicza w Twoim aucie , mierzysz podejrzany element i porównujesz ;)
NobodyRx7
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Toyota Corolla 2017 - wersja amerykańska
    Wiemy już, jak będzie wyglądała Corolla 2017 dostępna w Ameryce. Bestseller Toyoty ma przeprojektowany przód, unowocześnione wyposażenie we wnętrzu i nowe systemy bezpieczeństwa. Górny grill jest teraz jeszcze ...