Honda Civic prośba o opinię

03 Maj 2015, 16:09

Witam zastanawiam się nad kupnem tej hondy....niestety nie znam się, czy warto kupić ten samochód?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ponadto zastanawiam się również nad tymi:
[link do oferty na Allegro wygasł]

Nie wiem który z nich byłby najlepszy. Proszę o pomoc :) Dziękuję.
Iwonka420
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 06 2010
Auto: Opel Corsa B
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

03 Maj 2015, 19:31

Napisz do czego ma służyć samochód, jakieś wymagania co do niego. Bo tutaj widze 3 hatchbacki 3d i 5d i cabrio. Także nie wiem czy ma być to mały samochód rodzinny czy auto dla singla. Ja polecam ze swojej strony Civic VII z silnikiem 1.6, pali równie mało co 1.4 a zapewnia ciut lepsze osiągi. Jednak samochód zestrojony jest lekko sportowo, zawieszenie jest troche twardsze niż w golfie czy renówce, skrzynia ma dość krótkie skoki, jeśli Ci to pasuje, będziesz bardzo zadowolona. Astra i Mazda są to takie raczej przeciętniaki, jak dla mnie bezpłciowe. Ponadto "3" przed liftem podobno gnije. Megane jest bardzo komfortowa, 1.6 ma wariator zmiennych faz rozrządu także trzeba patrzeć na to przy oględzinach. Jak pasuje Ci charakterystyka Civika to bierz 1.6 w wersji Sport. Całkiem zgrabne, fajnie jeżdzące auto :ok:
Slim17
Początkujący

Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Saab 9-3 SS
Silnik: 2.0T 210KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...