Honda Civic - prosze o porade

04 Gru 2007, 14:54

Witam. Mam możliwość zamiany Nissana Primery 2,0 slx 95/97r(składak) na Honde Civic 93r 1.5 w sedanie wersja amerykańska Widziałem auto, w środku było zadbane, elektryka działa, ciut słabo sie hamowało zostałem poinformowany że kolcki hamulcowe do wymiany,do malowania błotnik z tyłu. Czy warto dokonać zamiany ?+ew dopłata z klienta strony(ile) zależy mi na mniejszym silniku, ile taka honda pali na 100 ? miasto, trasa ? na co należy zwrócić uwage gdy będe je kupował i co najczęściej sie psuje ? Wymieniłem półosie napędowe,olej. Mam pewne obawy. Z góry dziękuje za szczere odpowiedzi. Pozdrawiam
_ZYWY_
Nowicjusz

04 Gru 2007, 17:39

civic z tych roczników ma 3 silniki 1.5 wszystkie bardzo dynamiczne, a 1.5vei ma bardzo małe spalanie w mieście mieści się średnio w 7l przy normalnej jeździe. Tutaj masz stronę hondy z danymi http://www.hondapl.org/civic/danetech/htb92-95.html
kubot
Nowicjusz

04 Gru 2007, 18:05

już się rozmyśliłem :| dziękuje hondy są awaryjne
_ZYWY_
Nowicjusz

04 Gru 2007, 19:34

hahahahahhahaha.... skądś ty wziął to hasło... powodzenia jeśli zajedziesz silnik w takim civicu...
People cannot gain anything without sacrificing something... that's an equivalent trade.
Bio
Początkujący

04 Gru 2007, 20:05

Bio napisał(a):hahahahahhahaha.... skądś ty wziął to hasło... powodzenia jeśli zajedziesz silnik w takim civicu...

co chcesz przez to powiedzieć ? za mały cza za duży ? nie znam sie na Hondach :) Pozdrawiam
_ZYWY_
Nowicjusz

21 Gru 2007, 10:44

Honda i awaryjność ...
to tak jak byś powiedział w drugą stronę:
Fiat i bezawaryjność :wink:

Oczywiście wiadomo - wśród szeregów Hondy znajda sie auta super-awaryjne, tak samo jak wśród Fiatów - bezawaryjne, ale generalnie hondy uważane są za bezawaryjne samochody, jedyna wada to stosunkowo drogie części do nich, ale to się zmieniło na przestrzeni ostatnich lat i jest coraz lepiej ( taniej ).
strefa66
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Do wypadku drogowego wystarczy jeden pojazd!
    Większy wakacyjny ruch na drogach oznacza, że ryzyko wypadku jest większe. Często w niebezpiecznym zdarzeniu bierze udział tylko jeden pojazd. W takich okolicznościach zginęła co trzecia ofiara wypadków drogowych w ...

27 Gru 2007, 10:57

Silnik hondy V-tech to jeden z najlepszych silnikow jakie znam. Nie wiem na co patrzyłęs i skąd to wziąłeś ale jak bym miał cos kupowac to przede wszystkim patrzyłbym na hondy - jedyna wada to tak jak napisał mój poprzednik drogie czesci. Jeździlęm hondą civic coupe i accord i nie było zadnych problemów :) jedynie oleje co roku i jeździć :D
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Gru 2007, 22:21

Jeśli Honada Civic jest awaryjna to ja jestem z archiwum X.
Posiadam civica 1.6 vti. Autko ma super osiągi, silmiczek ma 125 km a spalanie nie przekroczyło mi nigdy 9 l na 100 km. Do silnika nie dołożyłem ani złotówki poza częściam wymiennymi które ulegają żużyciu ( filtry, płyny, paski). A muszę się przyznać ze spokojnie to ja nie jeżdzę, bardzo często zdaża mi się ruszać ze świateł z piskiem opon i aż do 4 biegu rabować auto aż do odcięcia, a silniczek na już przejechane 240tyś.
Polecam hondę
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie