Honda Civic - prosze o porade

04 Gru 2007, 15:54

Witam. Mam możliwość zamiany Nissana Primery 2,0 slx 95/97r(składak) na Honde Civic 93r 1.5 w sedanie wersja amerykańska Widziałem auto, w środku było zadbane, elektryka działa, ciut słabo sie hamowało zostałem poinformowany że kolcki hamulcowe do wymiany,do malowania błotnik z tyłu. Czy warto dokonać zamiany ?+ew dopłata z klienta strony(ile) zależy mi na mniejszym silniku, ile taka honda pali na 100 ? miasto, trasa ? na co należy zwrócić uwage gdy będe je kupował i co najczęściej sie psuje ? Wymieniłem półosie napędowe,olej. Mam pewne obawy. Z góry dziękuje za szczere odpowiedzi. Pozdrawiam
_ZYWY_
Nowicjusz

04 Gru 2007, 18:39

civic z tych roczników ma 3 silniki 1.5 wszystkie bardzo dynamiczne, a 1.5vei ma bardzo małe spalanie w mieście mieści się średnio w 7l przy normalnej jeździe. Tutaj masz stronę hondy z danymi http://www.hondapl.org/civic/danetech/htb92-95.html
kubot
Nowicjusz

04 Gru 2007, 19:05

już się rozmyśliłem :| dziękuje hondy są awaryjne
_ZYWY_
Nowicjusz

04 Gru 2007, 20:34

hahahahahhahaha.... skądś ty wziął to hasło... powodzenia jeśli zajedziesz silnik w takim civicu...
People cannot gain anything without sacrificing something... that's an equivalent trade.
Bio
Początkujący

04 Gru 2007, 21:05

Bio napisał(a):hahahahahhahaha.... skądś ty wziął to hasło... powodzenia jeśli zajedziesz silnik w takim civicu...

co chcesz przez to powiedzieć ? za mały cza za duży ? nie znam sie na Hondach :) Pozdrawiam
_ZYWY_
Nowicjusz

21 Gru 2007, 11:44

Honda i awaryjność ...
to tak jak byś powiedział w drugą stronę:
Fiat i bezawaryjność :wink:

Oczywiście wiadomo - wśród szeregów Hondy znajda sie auta super-awaryjne, tak samo jak wśród Fiatów - bezawaryjne, ale generalnie hondy uważane są za bezawaryjne samochody, jedyna wada to stosunkowo drogie części do nich, ale to się zmieniło na przestrzeni ostatnich lat i jest coraz lepiej ( taniej ).
strefa66
Nowicjusz

27 Gru 2007, 11:57

Silnik hondy V-tech to jeden z najlepszych silnikow jakie znam. Nie wiem na co patrzyłęs i skąd to wziąłeś ale jak bym miał cos kupowac to przede wszystkim patrzyłbym na hondy - jedyna wada to tak jak napisał mój poprzednik drogie czesci. Jeździlęm hondą civic coupe i accord i nie było zadnych problemów :) jedynie oleje co roku i jeździć :D
ROBERTT
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Gru 2007, 23:21

Jeśli Honada Civic jest awaryjna to ja jestem z archiwum X.
Posiadam civica 1.6 vti. Autko ma super osiągi, silmiczek ma 125 km a spalanie nie przekroczyło mi nigdy 9 l na 100 km. Do silnika nie dołożyłem ani złotówki poza częściam wymiennymi które ulegają żużyciu ( filtry, płyny, paski). A muszę się przyznać ze spokojnie to ja nie jeżdzę, bardzo często zdaża mi się ruszać ze świateł z piskiem opon i aż do 4 biegu rabować auto aż do odcięcia, a silniczek na już przejechane 240tyś.
Polecam hondę
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie