Honda Civic stuki w lewym przodzie

17 Mar 2008, 22:00

witam mam problem z Honda Civic V.gen z 1995 roku.podczs jazdy po nierównościach nawet nie po dziurach słychać stukot w lewym przodzie.myślałem że to może być luz na sforzniach byłem u mechanika i mówi że nie ma luzu na sforzniach.zjawisko jest najbardziej odczuwlne podczas jazdy po kostcer brukowej.niejest to bicie bardzo mocne ale jest odczuwalne na kierownicy.czy może to być np. wina łożyska?niewiem kiedy było wymieniane czy wogóle było autko ma przejechane 190.tys. ja nim zrobiłem 10tys. kilometrów.z góry dziękuje za odpowiedz.
Ostatnio edytowany przez kendzior5, 18 Mar 2008, 15:55, edytowano w sumie 1 raz
kendzior5
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Żywiec
  • 18 Mar 2008, 14:26

Musisz dokładnie posprawdzać wszystkie elementy zawieszenia.Może być coś pęknięte lub oderwane.Proponuję oddać samochód na warsztat lub pojechać na "trzepak" na stację diagnostyczną.
    A tak na marginesie,to jskiś dziwny ten mechanik,skoro sprawdził tylko luz na sworzniach.Jak wiedział że coś stuka,to powinien poszukać co jest tego przyczyną.Chyba,że mu o tym nic nie wspominałeś.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Verso (2009–2018)
      Ten model wypełnił lukę po dobrze przyjętej przez rynek Corolli Verso. Produkowana w latach 2009–2018 w tureckich zakładach Toyoty w Bursie, stylistycznie nawiązywała do poprzedniczki – Corolli Verso, ale również ...