Honda Civic ufo czy opel astra J????

16 Sty 2022, 17:12

Witam tak jak w tytule mam dylemat i nie wiem co mam wybrać dlaczego? Otóż mam okazję kupić jedne z tych aut ,pierwszy z nich Honda Civic 1.8 vtec benzyna 2006rok. Z przebiegiem 175000,widziałem te auto,jest zadbane jak na swój wiek.Jest to wersja executive z panoramą, nawigacja,czujniki parkowania, deszczu, zmierzchu,grzane fotele,ktoś nawet zamontował sobie czujnik martwego pola w lusterku ,klimę dwustrefowa,automatyczną,manualną.usb,AUX,dvd.klinatyziwany schowek, ustawienie temperatury ze strony pasażera i inne.Ktosvskbie życzy za ten samochód 20500tys do negocjacji :o
Drugie auto to opel astra J hatchback z 2010rok.Nie jest tak bogata wyposażona jak honda ,ale no właśnie? Auto jest młodsze ,później łatwiej będzie mi je sprzedać.Niecwiem co mam wybrać? czy wgl taki Civic to konkurencja dla J ??? Astra jest młodsza.Ale jak oglądałem ten samochód,to nie zauważyłem jakiś tam ulepszeń , a nawet zauważyłem że honda wypada lepiej pod tym względem,ale ten rocznik 2006 za 20tys hmm co o tym myślicie,co lepiej wybrać???
coupe34
Początkujący

16 Sty 2022, 17:17

honda ma lepszy silnik benzynowy
toyman40
Stały forumowicz

17 Sty 2022, 00:32

Trochę sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie. Starsze auto, ale dobrze trzyma cenę. Nie wiem, dlaczego skupiasz się na łatwości sprzedaży, ale jeśli to takie ważne dla Ciebie, to na Hondzie możesz lepiej wyjść. Choć wg mnie nie ma reguły.
Astra jest wygodniejsza, ale Hondą się fajniej jeździ. A reszta to kwestia czego potrzebujesz.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
Paliwo: Benzyna

17 Sty 2022, 08:58

Jeszcze jakbyś podał jaki silnik w tej Astrze siedzi, bo to dość znaczące...

UFO jest fajne, tylko sztywne i z kosiarką pod maską (trzeba kręcić żeby uzyskać te 140 KM). W Astrze będziesz miał albo wolnossące 1.6 (które jeszcze wolniejsze od tej kosiarki będzie) albo turbo-benzyny, które już jako tako pojadą. Do tego Astra mniej stabilnie w kwestii elektroniki.

Ja bym brał UFO, tylko że one są cholernie drogie, auto dla fanatyka Hondy.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

17 Sty 2022, 10:05

galakty napisał(a):Do tego Astra mniej stabilnie w kwestii elektroniki.

Za to o niebo bardziej stabilnie w kwestii obecności blachy na podłodze :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Sty 2022, 18:27

galakty napisał(a):Ja bym brał UFO, tylko że one są cholernie drogie, auto dla fanatyka Hondy.

Są drogie ale nie ma dużego problemu ze sprzedaniem dobrej Hondy. Znajomy dopiero co kupił civica 9 w automacie, za 2 tygodnie przywiezie , a jest już zadatkowany, z 2013R cena prawie 42 000zł
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ponad 210-konna Toyota Yaris
    Sportowa wersja Yarisa z mocnym silnikiem benzynowym. Wraz z nim Toyota powraca do segmentu hot hatchów. Auto o 3-drzwiowym nadwoziu i silniku 210 KM to ogniwo łączące Yarisa WRC z rynkową linią najpopularniejszego ...