Honda Civic V 1.4

28 Maj 2010, 10:53

Witam!
Nurtuje mnie pytanie czy Honda Civic V 1.4 była produkowana seryjnie oraz czy można rzeczywiście taką spotkać (czy raczej ogłoszenia jej sprzedaży wynikają z niekompetencji sprzedających, którzy nie wiedzą jaką rzeczywiście ich samochód ma pojemność?).
Na jednym z polskich portali znalazłem listę silników stosowanych w tym modelu (na której były między innymi): "1.4 i (75KM), 1.4 i (90KM)", niestety nie było napisane jaką dokładnie mają te silniki pojemność (to także mnie interesuje).
Z kolei na polskiej oraz angielskojęzycznej wikipedii takich silników nie ma na liście.
W zestawieniu najpopularniejszych silników Hondy Civic V także nie znalazłem 1.4.
Jak to w końcu jest? Po co robić silnik 1.3 (1343 cm3) 75KM oraz silnik 1.4 także 75KM?
Z góry dzięki za rozwikłanie zagadki,
Pozdrawiam!
Orinoko
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Bartosza Ostałowskiego w płomieniach!
    Bartosz Ostałowski jest wyjątkowym drifterem. Jako pierwszy Polak gościł w kultowym programie The Grand Tour. Ponadto, jest jedynym na świecie posiadaczem zawodowej licencji FIA, mimo że auto prowadzi bez użycia rąk. Poprzez ...
    Akcesoria zimowe – wyposaż swoje auto!
    Mróz potrafi naprawdę narobić sporo szkód, jeżeli chodzi o wygodę i komfort jazdy zimą. Na pewno nieraz musiałeś rano wstawać wcześniej tylko po to, by odpowiednio przygotować Twoje auto do jazdy. Na szczęście ...