31 Lip 2012, 17:54
Może autko jest ładne odpicowane i zadbane ale 7000 zł za civica 5g to według mnie przesada niezależnie w jakim jest stanie i jaki posiada silnik za tą cenę są ciekawsze auta np.fiat punto 2 1.8 hgt ,fiat brawa 2.0 hgt,ford puma 1.7 napewno są wiele bezpieczniejsze i są o wiele bardzej przewidywalne w mokrym czy śliskim asfalcie bo ciwic lubi często zarzucić tyłem w szybszym zakręcie .Parę lat temu posiadałem takiego civica tylko 93r z tym samym silnikiem bardzo przyjemne autko łatwo można zmodzić ten silnik na 150 km dość tanim kosztem około 1500zł i wtedy to już jest rakieta.Typ w ogłoszeniu podał że w trasie można zejść ze spalaniem do 5 na sto dobry żart mój rekord to 6.6 na sto przy 90km/h średnio 8/9 l/100km i ten silnik nie jest już tak wytrzymały jak niezniszczalne 1.3 i 1.5 .Silnik lubi dobry olej i często wymieniać co 10 000 km niedbalstwo szybko wychodzi w postaci obruconej panewki,jak ktoś lubi łupać często po obrotach też powinień kontrolować stan oleju w silniku bo zdrowy silnik w momencie jak chodzi v-tec pobiera olej nawet ten najzdrowszy .Ja miałem jedną awarie poważnąawarie związaną z v-tec padł czujnik co go załancza kosztowało wtedy dość drogo bo 600 zł,ale jeździć można było normalnie .