Honda Civic V 94r. 1.3b problem z gaźnikiem, zalewa świece

01 Paź 2010, 07:42

Witam. Jestem posiadaczem hondy civic V z 94r z silnikiem 1.3 w benzynie na gaźniku. Problem jest następujący: problemy z odpaleniem bo zalewa świece, przyczyną według mnie jest gaźnik który podaje paliwo równocześnie na obie przepustnice. Proszę o pomoc. Dodam że czasami mu przechodzi i paliwo podaje tylko na ekonomiczną przepustnicę, a po przekroczeniu około 3,5tyś obr podaje na drugą, a czasami od razu na obie. Czym to jest spowodowane? Zużycie paliwa wzrasta przez to, słychać wybuchy w tłumiku jak i w pokrywie gaźnika(z resztą po zdjęciu widać że nastąpiły po czarnym filtrze). Co zrobić z tym problemem? Autko kupiłem w Lipcu, zrobiłem nim 2tyś km i nic mu nie było. I pewnego dnia wyjeżdżam z osiedla i zgasł na skrzyżowaniu i nie chciał zapalić? Dodam że paliwo leję na BP lub orlen.
fura91
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

03 Paź 2010, 14:04

Sprawdź pływak i zaworek odcinający paliwo.
Stanisław1
Nowicjusz

Miejscowość: Raszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowa terenówka w eleganckim wydaniu - Lexus LX 570 S
    Australijski oddział Lexusa wprowadza na rynek model LX 570 S w nowej wersji. Flagowy SUV japońskiej marki zyskał odświeżony wygląd i nowe obręcze kół. Pod maską luksusowej terenówki nadal pracuje potężna wolnossąca ...