Honda Civic V/VI , Bravo czy Rover 200/25?

23 Mar 2011, 19:51

Witam. Chcę na wiosnę kupić auto. Przeznaczyłem na to 7 tyś. Moje propozycje to: Honda Civic V/VI ( VI najlepiej 1.5 115km), Bravo 1.6 lub 1.8 oraz Rover 200 ( 1.4 103km). Zależy mi na niezawodności, niedużym spalaniu, sportowym charakterku żeby można było czasem z pod świateł próbować sił z innymi, no i wyglądzie. Na wyglądzie wnętrza nie zależy mi jakoś strasznie. Autka koniecznie z instalacją LPG. Proszę o opinie.
Kagan
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec

23 Mar 2011, 20:34

Ja bym stawiał na Civica VI własnie z wspomnianym silnikiem 1.5 115KM (vtec) tylko w tych autach trzeba uważać na lpg bo różnie z nimi współgrają.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Mar 2011, 21:49

Tak jak kolega wyżej pisze :) Ostatnio rozmawiałem z mechanikiem i zwrócił moją uwagę na fakt, że hondy powinny mieć skraplacz gazu a nie wszystkie je mają i stąd te problemy, oczywiście nie zawsze
kruku075
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
    Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...