HONDA CIVIC V z niemiec--> ważne pytanie.

23 Lut 2009, 17:11

Witam serdecznie. Mam okazję kupić tanio (ok 4700zł) honde civic V 92r. z niemiec, jest to wersja ulepszona, zadbana, ale to mało ważne bo moje pytanie zmierza w innym kierunku.

Nie chce od razu go rejestrować bo na razie budżet by mnie nie puścił... dopiero gdzies tak w maju, czerwcu. Co musiałbym zrobić by móc normalnie jeździć, słyszałem że trzeba zarejestrować samochód do 30dni, czy to prawda? (akcyza do 5 dni-->ale to nie problem).. czy można jeździć normalnie, legalnie na niemieckich tablicach przez np 4 miesiace, a potem dopiero rejestrować?
mlody.kierowca
Nowicjusz

23 Lut 2009, 21:21

Z tego co wiem, to ten przepis o obowiązku rejestracji auta do 30 dni, jest martwy i nie grozi za to nic.

Ale jest inna kwestia - ubezpieczenie. Auto musi mieć ważne OC. Nie wiem jak jest w Twoim przypadku, ale jeśli polisa niedługo straci ważność to trzeba będzie wcześniej rejestrować
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Co warto wiedzieć na temat leasingu niemieckich samochodów?
    Pojazdy niemieckich producentów cieszą się dużą popularnością na całym świecie, także w Polsce. Są uznawane za solidne, trwałe i doskonale wyposażone. Jeśli chcesz zasiąść za kierownicą takiego auta, ale nie dysponujesz ...