Honda Civic VI czy coś innego?

09 Paź 2011, 11:14

Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem lanosa 1.5 8V '98 130tys przebiegu i właśnie myślę nad zmianą. Jaki samochód byłby również tak bezawaryjny i niestarszy niż z 1998 roku w cenie do 9tys.
Myślę, nad Hondą Civic VI 1.4 90KM liftback (wersja wyprodukowana w Swindon w Anglii) czy te wersje bardzo odbiegały od wersji wyprodukowanych w Japoni (3 drz hatchback i sedan)?? Czy Rover ma jakiś związek jeśli chodzi o mechanikę?? (bryła ta sama) słyszałem że diesel montowany w hondzie był produkcji Rovera, jak było z silnikami 1.4 90KM??
Ogólnie nie chcę zamienić siekierki na kijek. Jak dotąd lanos był od początku pod moim nadzorem gdyż kupiłem go rok temu od sąsiada, więc wiedziałem co i jak. Przebiej 100% autentyczny.
Na lanosa nie narzekam, ale chciałbym coś innego.
A co myślicie jeszcze o Nissanie Alemra N16 też produkcji angielskiej, które z tych samochodów będzie mniej awaryjne itd, wiem że to zależy od konkretnego egzemplarza, ale chodzi mi bardziej o typowe usterki dla w/w modeli.
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roadster - bezkompromisowy kabriolet
    Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...
    Lexus LS z układem Climate Concierge
    Układ Climate Concierge – pierwszy na świecie kompleksowy system nadzorowania klimatu w kabinie samochodu. Nowy LS wyposażony jest w mnóstwo zaawansowanych technicznie urządzeń pokładowych, do minimum ograniczających ...