Honda Civic VI gen

26 Maj 2010, 07:21

Witam !
Co sądzicie o tej Hani : [link do oferty na Allegro wygasł] ?
swiru
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

27 Maj 2010, 13:33

Autko dobre. Znajomego ojciec ma takie tylko troszke starszy rocznik i motor 1.4. Autko zagazowane od samego początku eksploatacji i silnik znosi to bardzo dobrze.... Rdza wyszła tylko na prawym nadkolu (było ono stuknięte i wyklepane), ale Bosh, trochę szpachli, lakier w kolorze reszty pojazdu i fakt rudej został zażegnany. Nie wiem jak spisuje się 1.5 VTEC. Zawieszenie to wiadomo, wachacze, końcówki drążków kierowniczych, stabilizatory.... części, które zawsze po pewnej ilości km należy wymienić, gdyż są już wyrobione.... Ostatnio wymienialiśmy tuleje w belce.... o wiele łatwiej było to zrobić niż w Golfie III gen :)
Znajdź kogoś kto powie Ci coś na temat motoru 1.5 VTEC. Moim zdaniem jeśli ktoś będzie miał dobre zdanie na temat tej motorowni to kupuj za te pieniądze to autko :)
Jeżdżę po to by żyć, żyję po to by jeździć xD
Boss
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

27 Maj 2010, 20:17

Dzięki wielkie za odpowiedź ;)
No właśnie znalazłem kolegę co wie co nie co o tych autach i mówi,żeby się znowu tak nie napalać na te silniki bo 1.4 90 KM też fajnie idą ;)
Chciałem oglądać tą Hanię ale niestety na razie to nie aktualne ^^
swiru
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

27 Maj 2010, 20:26

No dokładnie 1.4 90KM w civie elegancko lata.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tajemnice układów kierowniczych
    Układy kierownicze stosowane w modelach ŠKODY to zaawansowane zespoły różniące się budową, ale stające przed tymi samymi wyzwaniami: komfortowym i precyzyjnym prowadzeniem, oszczędzaniem paliwa oraz bezpiecznym ...
    Opel powraca do sportu samochodowego
    Marka Opel powraca do sportu samochodowego, w tym także – z nowym modelem Opel ADAM – do rajdów samochodowych w ramach międzynarodowego programu oraz na tor z nową Astrą OPC w programie ograniczonym do ...