HONDA CIVIC VI

07 Paź 2008, 16:51

Witam zastanawiam sie nad kupnem hondy civic VI. Nie mogę zdecydować sie na pojemność silnika 1,5 czy 1,6 ( chce minimalnie 90KM ideałem było by 115KM). Jednak samochód ten ma być z instalacją LPG.... a te silniczki hondy powyżej 1,4 z tego co sie orientuje to VTEC a słyszałem ze gaz do vteca to zbrodnia...
Odnieście sie do tego posta i doradźcie czy kupić tą hondę civic zgazowaną czy lepiej nie....
Bartek03301
Nowicjusz

08 Paź 2008, 07:45

Kolego zależy jaką hondę chcesz 2/3 drzwi czy 4/5 drzwi jeżeli 2/3 możesz szukać 1500 16V - 90km bo 1500v-tec 113km to do gazu nie za bardzo. Ja jeżdżę sednem 1500 16V 90km i spokojnie mi wystarczy.
Tylko że jeżeli już koniecznie chcesz gaz to tylko sekwencja wchodzi w grę do tych samochodów.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...