Honda civic VII 2002 1,7 CTDI czy Audi A3 2000r. 1,8 TDI

27 Lut 2009, 17:26

Żle napisałem,jesli jezdzisz po miescie to silnik 2.0 jest ci niepotrzebny!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Mar 2009, 21:42

dzis rozmawialam ze znajomym ktory jest rzeczoznawca i polecal mi diesla - sam jezdzi VW- mowiac ze to sa jednak bardziej wytrzymale silniki...i juz sama nie wiem co robic.Ten diesel z ogloszenia ktorego ogladalam we Wroclawiu zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie. Czy czeste sa awarie tego silnika dieslowskiego i czy jest on rzeczywiscie bardzo rzadki i czy to oznacza wieksze problemy z naprawa? male spalenie tez jest przekonujace
agatanatalia
Nowicjusz

02 Mar 2009, 23:18

Przy takich przebiegach jest to mało opłacalne zważywszy na koszta związane z naprawą turbiny, wymianą wtryskiwaczy.
Honda 1.6 nie pali dużo! Średnie spalanie między 6-7l/100km
Tyle samo, a nawet i więcej spali Passat czy Golf w dieslu.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Mar 2009, 20:48

Niestety Vtec z Warszawy okazal sie za drogi jak na stan jaki prezentowal no i mial warczaca rure wydechowa tak ze rozmawiac w nim nie mozna bylo.
Innym nie mialam sie okazji przejechac ale doradzaja mi dodatkowo brac pod uwage Toyote Corolle- ze bardziej wyciszona i przyjemniejsza w jezdzie..rzeczywiscie tak jest bo ma ja moja znajoma- moze to bylaby dobra alternatywa dla Civica?
agatanatalia
Nowicjusz

10 Mar 2009, 12:30

Corolla lepiej wyciszona? Osobiście nie pchałbym się w Toyotę tej klasy mając porównanie z Civicem. DO tego Corolla ma dużo gorsze przyśpieszenie, większe spalanie.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Kwi 2009, 09:29

niestety nie udalo mi sie dotychczas dostac zadbanego modelu- albo wyciek ze skrzyni biegow albo ogromna korozja podwozia...zaczynam powoli watpic i zastanawiam sie w jakie modele podobnej klasy do Civica szukac..seat Ibiza, czy moze jednak to nieszczesne Audi tylko wtedy stary rocznik i duzy przebieg ale moze warto?

A do tego boje sie oszustów na rynku- wybralam do obejrzenia 2 oferty i mam je dzis zobaczyc:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i ewentualnie diesel ale wydaje sie dziwnie tani nie sadzicie- no i nie ma ksiązki- czy to oznacza ze od razu takie auto skreslic?

Pomożcie :)
agatanatalia
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 5 Cabriolet - dostępny w polskich salonach
    Audi RS 5 Cabriolet miało swoją polską premierę na targach Poznań Motor Show 2013. Teraz, ten sportowy i bardzo elegancki model jest dostępny w salonach sprzedaży Audi na terenie całego kraju. Nowe dynamiczne Audi kosztuje ...
    V Toyota Off-Road Festival - kolejny zlot fanów
    Piąty, jubileuszowy zlot fanów terenówek spod znaku Toyoty odbył się w miniony weekend we Włościejewkach niedaleko Poznania. Coroczna impreza przyciągnęła tym razem rekordową liczbę uczestników. Aż 125 ...

11 Kwi 2009, 16:23

Pisaliśmy o Ibizie,czemu nie?!Czy to musi być Honda?Ibiza to b.dobry samochodzik,benzynka 1.6?! :D
PhantomASA1
Forumowicz VIP

11 Kwi 2009, 16:39

Patrzyłem na te Hondy,zastanawiam się po kiego diabła ktoś pozbywa się tych samochodów z takimi niskimi przebiegami???!!! :?: :twisted: Mają dużo więcej lub były bite,cudów nie ma,jestem ciekaw opinii wyjadaczy samochodowych,co oni sądzą o tych Hondach.Ja kiedyś motorowerem Simson ,robiłem rocznie ok 7000 km, w czasach gdy benzyna była na kartki :wink: :lol:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

12 Kwi 2009, 23:55

A co sadzicie o takiej toyocie- z salonu, maly przebieg no i gwarancja na rok. Skoro salon to mniejsze ryzyko no i silnik 1.6 wiec niezly.

agatanatalia
Nowicjusz

13 Kwi 2009, 08:55

Już sam silnik wzbudził u mnie uśmiech na twarzy,taki :D Pisałem kiedyś ,że mój brat kupił Peugeota 406 właśnie na warunkach takich jak ta Toyotka,docenił potem trafność tej decyzji.AgatkoNataleńko masz gwarancje,samochodzik eeeeech,jeśli jest bez poważniejszego wypadku to nie ma się nad czym zastanawiać,ja takim opcjom kupowania samochodów mogę tylko postawić :D :D :D :D :D :D na 6 możliwych.Sama ta TOYOTKA?Znajdż człowieka który znajdzie konkurenta lepszego?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

10 Lip 2009, 16:09

No i znow powrocilam na forum po przerwie w poszukiwaniach wywolanej frustracja- ostatni post dotyczyl corolli po ktora zadzwonilam zaraz po swietach rano o 8.15 i juz byla zarezerwowana i poszla:(( a po ogladaniu kolejnych bitych civicow postanowilam dac sobie na wstrzymanie
Mam do was jednak goraca prosbe o pomoc w decyzji- nagle moja przyjaciolka postanowila sprzedac swoje auto
-corolla z grudnia 2002 1,4 (niestety mogłoby byc wiecej:( w benzynie. Auto nigdy nie było bite i jest w dobrym stanie 130.000 przebiegu, lakier metalic z klima...
Wszyscy mnie ostrzegaja ze od znajomych lepiej nie kupowac no bo jak tu targowac cene. A ja juz mam troche dosc ogladania zlomu i ryzykowania wiec jak myslicie wartos sie skusic?
Moze pomozecie mi jaka cena bedzie racjonalna - tak zeby spotkac sie po środku?? bo sama nie wiem jak oszacowac..ona wspominala cos o 21.800 zł...
agatanatalia
Nowicjusz

10 Lip 2009, 18:56

Agatanatalia wierz mi niebity samochod z takim przebiegiem to dobra propozycja,rzekłbym b,dobra!Silnik?!Może być chociaż lepszy byłby 1.6.Dobrze,że to benzynka.Nieśpieszno ci było do jakiegoś kaszalota,jeśli ten samochodzik na pewno nie był bity i ma taki przebieg to możesz go kupować bez obaw!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

10 Lip 2009, 19:13

jak w dobrym stanie to ja bym brał cena tez nie najgorsza myslę że za te 21 tyś wytargujesz, 1,4 to nie taki najgorszy silnik wiadomo 1,6 lepszy, E12 to bardzo dobre auta, masz w nim o ile pamiętam łańcuch rozrządu czyli odpadnie ci jego wymiana po zakupie
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

11 Lip 2009, 08:39

Czyli dobra cena to byloby 21.000? faktem jest ze negocjacje z przyjaciólmi srednio wychodza:( no ale coż skoro mowicie ze warto
agatanatalia
Nowicjusz

11 Lip 2009, 09:11

Agatko jeśli na pewno bryczka nie była bita to warto,mechanik z Autoryzowanego Serwisu TOYOTY z Warszawy wypowiedział się tak,TOYOTY to samochody bezproblemowe(chodziło o YARISY)ale nie powypadkowe,powiedzieć ci szczerze?!Wolałbym tę za 21 niż powypadkową i zrobioną za 15,rozumiesz?! :wink: Warto ale sprawdż czy na pewno jest bezwypadkowa,pamiętaj o tym,że awaria aparatury wtryskowej w Corolli(Dieslu)niesie koszty rzędu pod 10 000 zł ,benzynka nie jest wrażliwa na jakość paliwa tak jak Diesel.
PhantomASA1
Forumowicz VIP