Honda Civic VII pod maska, które i jakie zbiorniczki

07 Wrz 2014, 11:28

Witam,
Mam dosc nietypowe pytanie, jestem swierzym wlascicielem Hondy Civic VII (silnik 1.6 VTEC benzyna + LPG). Chcialbym w niej pouzupelniac plyny pod maska, ale... :unsure: (wstyd sie przyznac) nie do konca wiem ktory zbiornik do czego jest. Czy posiada ktos zdjecie ze wskazowka badz moze mi to jakos rozpisac? Bylbym wdzieczny.
Pozdrawiam
Fuji
Fujis
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 04 1981
Auto: Honda Civic vii
Silnik: 1.6 VTEC
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

10 Wrz 2014, 10:53

Jak stoisz przed autem to zaczynając od prawej strony za lampą masz niebieską pokrywkę zbiornik płynu do spryskiwaczy (1). Pod podszybiem bliżej prawej strony jest zbiorniczek na płyn hamulcowy (2). Patrząc na silnik od góry to bliżej prawej strony jest bagnet (pomarańczowy) do sprawdzania stanu oleju w silniku (3), a zaraz za nim po prawej jest korek którym wlewa się olej do silnika (4). Z lewej strony na prawo od akumulatora jest wysunięty korek od uzupełniania płynu w zbiorniczku wyrównawczym od chłodnicy (5). Na lewo od zamka przedniej klapy jest korek od chłodnicy (6).

Honda Civic VII pod maska, które i jakie zbiorniczki
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...