Honda Civic VII - warto kupić?

03 Maj 2013, 16:00

Witam, jestem nowa i potrzebuję fachowej porady :)

Szukam samochodziku do 13 tys. z benzynowym silnikiem, który będzie stosunkowo mało palił na dojazdy do pracy. Szperałam troszkę w Internecie i zainteresowały mnie Hondy Civic VII. CO o tym myślicie? Zaciekawiła mnie ta aukcja ale wg mnie przebieg jest za mały jak na te lata. Ewentualnie jakie autko moglibyście mi polecić

[link do oferty na Allegro wygasł]

Pozdrawiam Agnieszka :)
agus40
Obserwowany

Auto: VW GOLF
Paliwo: Diesel

03 Maj 2013, 17:35

Na bliższe dojazdy to Honda Jazz wystarczy z silnikiem 1.2 lub 1.4 Honda jest ogólnie OK jednak ten civic troszkę łyknie bo to 1.6. Przebiegiem się nie sugeruj bo to loteria ważniejszy stan auta.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

03 Maj 2013, 22:14

pomysle na Honda Jazz, obejrzalam i spodobal mmi sie tez ten samochodzik :) a wiecie moze na co zwrocic najwieksza uwage przy zakupie hondy?
agus40
Obserwowany

Auto: VW GOLF
Paliwo: Diesel

04 Maj 2013, 08:50

Wejdz na dedykowane forum i popatrz. Hanie ogólnie nie są problematyczne. Jazz dobrze mam sprawdzony bo dla żonki miał być. Nie jest tak mały jak np Golf IV wewnątrz oczywiście.
Silniki trwałe. Jak serwis był w pore to nie ma czego się obawiać. Dodatkowo te auta nie są wyeksploatowane tak jak vw czy w rozsypce jak np fiaty...
Znajdz znajomego mechanika daj mu 2stówki i jak masz obawy to jedz z nim. Tylko nie bierz mechanika "z ulicy" bo strup nie strup kase wezme a nie doradzi bo co go to obchodzi...
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    W zestawieniu 10 modeli, które ich pierwsi właściciele posiadają najdłużej, znalazły się wyłącznie japońskie samochody. Zdecydowanie prym wiedzie Toyota z 5 modelami, w czołówce są też Subaru, Lexus i trzy Hondy. ...
    Wyższe ubezpieczenie OC, podwyżki dla kierowców
    Drastyczna podwyżka ubezpieczeń OC jaka miała miejsce w ostatnim czasie to bardzo mocny cios wymierzony w kierowców którzy płacą i tak już wysokie składki obowiązkowego ubezpieczenia za swoje samochody. Cena ...