Raziel ale to są g...o nie naprawy w polskich realiach. Ceny napraw w ch pomnóż x4 jeżeli chodzi o robotę a części używanych nie ma. Tam nie ma takiego czegoś jak podmianki, zamianki itp. Na wszystko musisz mieć papier i homologacje. Do tego masz jeszcze rękojmie której boją się nawet Ci co dbali o auta... Nie będę wklejał zdjęć faktur ale mam np.zestaw serwisowy od 0km do 200k.km.na kwotę 21k.eur. i ani jednej naprawy. Więc teraz pomyśl głową szwajcara który zarabia 25k.pln.czy wolałbyś dusić się z autem i jego sprzedażą z ewentualnymi kosztami rękojmi czy wolałbyś puścić ciabatemu taniej ?
Raziel i tu nie ma co filozofować nad uszczelką bo wystarczy że jakiś młot w serwisie źle dokręcił korek chłodnicy i temat pozamiatany.
Pamiętajcie serwis pedantyczny w ch jest mitem. Tam się albo wyminia i to kiepsko albo sprzedaje auto. A biorąc pod uwagę aspekty prawne czyli rękojmie oraz zarobki to nikt nie płacze sprzedając ruskowi pięknego złoma.
I nie chce mi się zamieszczać zdjęć co np.mi wczoraj zjechało bo i tak byście nie uwieżyli że tak można. I nie chodzi że coś jest trupem ale jeżeli w zakł.blacharskim wgniotę ma masce wypycha się otwierając jej ranty jak konserwę no to o czym to świadczy.
Jeden z moich lexów 2002r.który sprzedawałem przez aso lexa w Wawie był max pedantyczny i co ciekawe głupki w ch popłynęł ze zwykłą wymianą rozrządu co mój mechanik ogarną w 2g. A co zrobili ukręcili śrubę napinacza paska rozrządu. Nie będę Ci mówił kwot ale za auto sprzedane z kontrolą aso wziąłem taniej niż na allegro są śmietniki powypadkowe. A nawet sprawdzali ciśnienie sprysków ksenonów. Albo kupiłem lexusa is300 po...polerce dachu mocno zwalonej czyli przypalonym lakierze....
I gdyby w pl byli normalni kupujący to można by sprowadzać super auta tylko niestety jak mam użerać się z filozofami od bezwypadkowości, odcieni to mam temat gdzieś. Albo biorą auta moi znajomi których już na tyle dużo nawróciłem że teraz mogę dorabiać serwisem albo nikt czyli autko czeka. Yarisa sprzedaje tylko dla tego na zewnątrz bo mam podwórko za małe
959 bmw nie biorę bo grupa dcelowa tego auta w większości to takie dzwony jak Ty. Więc bmw diesel +serwis badziewny+ klyenty takie jak ty i potrzeba psychiatryka żeby podołać.
P.s
I jeszcze raziel zapytam po jakich naprawach twierdzisz że auto ma być tańsze ? Przecież są tozwykłe naprawy mechaniczne.