Honda Civic VIII 1.8 Type S - Problem ABS

09 Lis 2018, 20:31

Hej, Rozważam zakup 3 drzwiowej hondy z 2008 roku. Kilka lat temu w stłuczce uszkodzony został sterownik/pompa ABS/VSA (tak to się nazywa?), przez co nie działa ABS i VSA.

Sprzedający mówił że kiedyś kupił sterownik za parę stówek, ale okazał się zły, ponieważ do tej 3 drzwiowej wersji Type S nie pasuje centralka od 5 drzwiowego hatchbacka. Więc jeździł tak z niesprawnym..
Czy to prawda? Czy ktoś z Was ma o tym jakąś wiedzę? Nie mogę znaleźć takiej informacji w internecie.

Dzwoniłem do ASO i mówili o części wartej około 5 tysięcy złotych, o symbolu "57111smre00". Jakoś trudno mi w to uwierzyć, bo w ogóle nie ma tej części na ogłoszeniach.. A auta w którym ABS w ludzkiej cenie nie naprawie, po prostu nie kupię.
Brrbrr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

09 Lis 2018, 21:58

Czy to 3 czy 5 dzwiowy to raczej nie ma znaczenia tylko jak to na japonczyka przystało 100 tysięcy rodzajów części. Poprostu gość kupił część o innym numerze mogło nie pasować, numer który podali Ci w ASO jest dobry i ja mam cenę w euro z Hondy na 1350euro więc Cię nie okłamali. Nie bez podowu gość nie wymienił, nie mógł znaleźć używki a cena nowej wyrywa z butów
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Lis 2018, 12:29

Dzięki za odpowiedź. Samochód dzisiaj kupił ktoś inny, więc problem sam się rozwiązał :)
Brrbrr
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie dojechać do wiosny?
    Jazda samochodem na jesieni, a szczególnie zimą wymaga większej uwagi, ostrożności oraz zadbania o stan techniczny pojazdu. Oto kilka rad jak jeździć, aby bezpiecznie dotrzeć do celu. Zadbaj o swój samochód ...