Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
3fF napisał(a):- przebieg do 80K (im mniej tym lepiej)
3fF napisał(a):jemu w mieście palił 9-10L...
A czemu tak? Ja w swoim Civiku mam 163 tys. km przebiegu i jakoś nic się nie rozpada, silnik pięknie wkręca się na obroty, suchutki, nie bierze oleju, trzyma moc...Patrz na stan, a nie przebieg.
Za 30 tys. zł będzie maksymalnie rocznik 2007 (chyba, że szukasz naprawionego po kosztach rozbitka - wtedy oczywiście można znaleźć coś młodszego, tylko pytanie czy warto...), a raczej mało kto kupuje nowe auto segmentu C, żeby robić nim 10 tys. km rocznie...Pamiętaj - dużo bardziej szkodliwe dla silnika są krótkie odcinki w mieście niż regularna jazda ze stałymi prędkościami w dalekich trasach.
Czytaj więcej honda-civic-viii-czy-cr-z-vt81667.htm#p504702#ixzz3PRx2kEhA
Widocznie bardzo lubił wysokie obroty i rzadko wrzucał 3 -4 biegMożna osiągnąć w mieście dużo niższe spalanie jeżdżąc z głową. Jeździłem wieloma samochodami, także z segmentu B i jeśli chodzi o auta benzynowe nie miałem ekonomiczniejszego auta niż Civic.
Ogólnie z tych dwóch brałbym Civika 1.8, bo tak jak piszesz - to sprawdzona konstrukcja.
Czytaj więcej honda-civic-viii-czy-cr-z-vt81667.htm#p504702#ixzz3PRx6Q8bq
3fF napisał(a):No spoko, wydawało mi się, że ok 30k to okej budżet na to auto
3fF napisał(a):Minimalnie mnie dziwi to, skoro nowego można kupić od 60 a auto ~5 letnie za 40...
łysy30 napisał(a):za poziom wykończenia Audi A3 8L taka sytuacja nie miała miejsca
Baza z danymi technicznymi samochodów marki HONDA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne HONDA