Honda Civic VIII czy Opel Astra j?

01 Cze 2018, 00:34

Witam,

Budżet to 35k , da się coś kupić sensownego z powyższych aut tak 2008r, minimum. Auto dla rodziny 2+1 więc hatchback wystarczający. Ale dobrym sedanem lub innym kompaktem nie pogardzę.
W grę wchodzi tylko benzyna którą chciałbym później zagazować. Myślałem także nad Honda jazz też w tym roczniku. Jakieś inne fajne propozycje ? Pozdrawiam
konik0302
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1992
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Jeszcze nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

01 Cze 2018, 18:21

Chąda Jazz jest już trochę mniejsza więc sam zdecyduj czy wchodzi w grę.

Civic spoko, mechanicznie ok ale nie licz na ponadprzeciętny komfort, to dość twarde auto.
Astra też spoko. Trzeba brać pod uwagę, że J względem poprzednich generacji sporo przytyła i te 1.4T/140 to IMO minimum.

Do obydwu lpg włożysz bez problemów.

Zerknij na focusa 3 1.6/125, S40 i Megane 3
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

01 Cze 2018, 18:41

Nad focusem też myślałem ale z tego co wyczytałem średnio tolerują lpg. Volvo całkiem wporzadku. Po auto na pewno pojadę za granicę . Chodzi mi głównie o nie zawodność, ponoć jazz pancerny . I honda dobrze trzyma cenę. Megane 1 Miałem kiedyś po lifcie 1.4 benzyna i bardzo miło wspominam to auto . Ale wolałbym ominąć Francuzów. A co z mazda 3 lub golfem VI?
konik0302
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1992
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Jeszcze nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...