Jak w temacie -przymierzam sie do zakupu jednego z wyżej wymienionych aut tak do
40tyś.pln 3drzwiowe z lekkim zacięciem sportowym więc kwestia twardszego zawieszenia nie ma dużego znaczenia.
Jeśli chodzi o niezawodność to zdaniem ogółu honda wypada raczej lepiej niestety nie wiem jak to się ma do Renault?
Idąc za ciosem jak wygląda sytuacja z serwisem (koszta części zamiennych) czy są porównywalne?
Design o gustach to się raczej nie mówi. Ja jako kierowca najwięcej czasu będę spędzał za kierownica, a wiec civic Ufo wygrywa nowatorskim wnętrzem bo megane jest tak samo monotonne i bez polotu jak setki innych aut. Natomiast wyglad zewnętrzny dla mnie klasyfikują się podobnie, każdy na swój sposób ma swój urok.
Co do silników diesla to jakikolwiek nie byłby wybór będą one modyfikowane, a więc które są lepiej podatne? (Wiem że w civiu jest spore turbo
![Wink ;)]()
które można kręcić wysoko dopóki sprzęgło skrzynia nie będą uślizgiwać) Co do Megane nie badałem tematu.
Jako wyjście awaryjne biorę pod uwagę jeszcze megane RS F1 225KM bo Civic Type-R to ciężko będzie znaleźć jakiekolwiek w tej cenie. Jednakże w tym przypadku biorąc pod uwage ceny paliw szybko zawita w nim lpg...
PS.Wcześniej brałem pod uwagę jeszcze infiniti g35 ale znikoma dostępność tego egzemplarza, koszty części zamiennych i padlinożerność ostudziły moje zapędy.pozdrawiam i będę wdzięczny za jakiekolwiek pomocne informacje