Honda Civic

08 Sie 2010, 22:12

Witam. Mam honde civic z 2002 1,4 benzyna, klima, abs....przebieg 125 000 tyś km. Mam pytanie, co ile należy wymieniać pasek rozrządu i jak ewentualnie sprawdzić, czy już należygo wymienić? Pytam równieżo rozrząd ogólnie, tj. co powinno się wymienić. A jeśli ktoś wie, to bardzo prosiłbym jeszcze o podanie co ile kosztuje rzecz jasna bez robocizny :) dziękuje!
zbyry8
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnobrzeg

09 Sie 2010, 19:57

Wymiana co 120tyś i 8 lat..ale na orginale..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

10 Sie 2010, 06:59

co 5 lat tyle wytrzymuje guma w pasku lub co 100 tys bedzie potrzebny pasek i napinacz i nie wiadomo czy jakis uszczelniacz na wałku nie leje
ryszard.momot
Nowicjusz

Miejscowość: oświęcim

10 Sie 2010, 17:21

heh, już sam wiem od serwisu hondy, otóż co 120 tyś lub 8 lat, trzeba wymieniać pasek, sprawdzić luzy na pompie i napinacz również należy wymienić, pasek i pompa są w dobrej cenie, ale napinasz prawie 300 zł, ale cóż, jak trzeba to trzeba, oczywiście robie u mechanika, bo w ASO to by mnie widze z torbami chcieli puścić....:) mam nadzieje, że jeszcze tydzień przejeżdże....
zbyry8
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnobrzeg
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki najlepszy samochód prowadził Jeremy Clarkson?
    Jeremy Clarkson odpowiedział na kilka pytań dla motoryzacyjnej platformy społecznościowej Drivetribe. Wśród poruszonych wątków padł temat najlepszego samochodu, jaki kiedykolwiek prowadził. Okazuje się, że słynny ...