REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
wolfu napisał(a):czy płyn chłodniczy powinienem uzupełniać tylko przez korek od chłodnicy, czy również w zbiorniczku wyrównawczym?
Raczej musisz sobie go sam kupić i zrobić lub umówić się z jakimś mechanikiem żeby Ci go wykonał.wolfu napisał(a): taki test zrobię na jakiejś stacji diagnostycznej?
Nie pamiętam jak tam dokładnie jest ale korek może występować tylko w przypadku kompletu czyli zbiorniczek + korek.wolfu napisał(a):tak zrobię. Pytanie może głupie, ale gdzie nabyć taki korek? Rozumiem, że tylko pobliskie auto-złomy, czy jest opcja kupna go przez internet? Na allegro są tylko korki od chłodnicy, a nie od zbiorniczka.
Rura górna od chłodnicy jak się układ rozgrzeje jest mocno twarda?wolfu napisał(a):masz po prostu na myśli płyn chłodniczy? Uzupełniam go dosyć często.
Może go wywala na zewnątrz przez brak tego korka?wolfu napisał(a):Niepokoi mnie jednak fakt, że od wizyty u niego i dolania tego płynu chłodniczego (to była środa), dziś sprawdzałem stan i sporo tego płynu uciekło (zarówno z wlewu chłodnicy jak i pojemnika wyrównawczego).
Zdarza się... oby została dobrze wymieniona to nie będziesz miał problemów. Tak z ciekawości jaki masz przebieg przy uszkodzeniu uszczelki UPG?wolfu napisał(a):Niestety, prawda okazała się brutalniejsza - uszczelka pod głowicą. Całość wyniesie ponad dwa tysiące...
Całkiem przyzwoiciewolfu napisał(a):Jest tam około 335 tysięcy aktualnie
No i superwolfu napisał(a):Zrobiłem dziś testowe 120 kilometrów na różnych prędkościach (do 160km/h), wszystko sprawuje się jak należy. Z dmuchaw leci wrzątek, nie rozłącza gazu, temperatura nie wariuje.
Staramy sięwolfu napisał(a):Dziękuję raz jeszcze za pomoc i cenne wskazówki, jak zwykle byliście niezawodni!