Honda CR-Z hybryda - czy ten samochód jest warty uwagi?

08 Sie 2024, 21:14

Witam. Zastanawiałem się ostatnio nad zakupem pierwszego auta i znalazłem oferty wyżej wymienionego samochodu. Auto przypadło mi do gustu pod względem wizualnym jak i cenowym, więc chciałbym się zapytać, co myślicie o tym modelu, czy jest wart uwagi, czy jednak macie jakieś zastrzeżenia. Głównie zależy mi na samochodzie niezawodnym. Dodam, iż chodzi mi o auto używanie z przebiegiem około 160k .
Kacperk
Obserwowany

09 Sie 2024, 08:11

Najlepiej szukać po 2013 roku bo układ hybrydowy przeszedł zmiany choć ten wcześniejszy tez jest ok ale z mniejsza mocą. Ogólnie samochód dla maks dwóch osób. Dzisiaj nawet jak by coś się działo z baterią to nie powinno być problemu bo jest sporo serwisów niezależnych które regenerują je w przyzwoitych cenach. Silnik 1.5 wraz z układem hybrydowym w tym modelu jest taki sam z tego co pamiętam jak w modelu Jazz.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Sie 2024, 19:29

Dziękuję za pomoc :) Samochód kupiłem dzisiaj, jednak czy jest to normalne że średie spalanie na dłuższej 3 godzinnej trasie wskazuje 7.1l/100km ? Kiedy jeździłem po takich leśnych drogach w granicach 100km/h spadło mi do około 5l po jakimś czasie, Jednak na autostradzie wskoczył wyżej wymieniony wynik. Później w mieście zdecydowałem się skorzystać z trybu ECO jednak wynik praktycznie się nie zmienił a z tego co czytałem średnie spalanie powinno być w granicach 4-5l .
Kacperk
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Alarm zmęczenia, zrób przerwę za kierownicą
    Wiele samochodów jest obecnie wyposażonych w systemy, które wspomagają kierowcę podczas jazdy. Jednym z nich jest kontrola wykrywania symptomów zmęczenia, szczególnie przydatna podczas pokonywania ...