Honda crv 2001 r. - co myślicie

22 Lis 2010, 21:43

Witam, chciałem kupić to auto :
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co o nim myślicie? Kupuję na dojazdy na działkę, częściowo będzie używane w terenie ale w większości po asfalcie. Właściciel pisze że auto jest bezawaryjne ale czy rzeczywiście takie są te samochody? I jeszcze jedna kwestia mnie interesuje, czy serwisowanie tego samochodu i części zamienne są drogie? Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie sugestie...
damazy
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

22 Lis 2010, 23:25

witaj,
fajne auto, bezawaryjne jak nowe lub prawie nowe do 6-7 lat;
ale ono ma już prawie 10 lat , a serwis Hondy drogi , zamienników niewiele
liczniki w milach czyli -zza oceanu ?? bywają róznice, sprawdz czy lampy są asymetryczne
i czesto " podczas frachtu.. bywają ubezwypadkawiane " :mrgreen:
jak przerobiony angol - to radziłbym szerokim łukiem ominąć - bo to spora ingerencja w grodzi i elektryce ,itp...
przebieg podejrzany, i sprawdz czy tył na sliskim załacza - czy trzeba interwencji serwisowej podpartej c.a. 5 tys. PLN
tyle na odległość , TO NIE JEST auto TERENOWE tylko SUV z napedem 4+/-4
tzn wjezdząsz w błoto przód się zagrzebuje i dołącza wtedy napęd tylny -lub nie
powodzenia
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

23 Lis 2010, 10:29

Auto jest z USA - skrzynia automat z wajchą przy kierownicy i eleganckie żółte lampki na bokach zderzaków oraz licznik w mph. Jako auto z USA trzeba sprawdzić czy ma hak fabryczny - jeżeli nie to możliwe że ma gorsze chłodzenie i słabsze mechanizmy - amerykańskie Hondy nie są w większości z Japonii tylko z USA - jak Acura. Przebieg może być autentyczny.
Bardzo dobry jak na dołączany napęd 4x4 - ale bardzo drogie zawieszenie (znów nie mam pewności na zgodność z wersją europejską) i napęd jak padnie (a przeciążony lubi bo to sprzęgło wielopłytkowe - taki niby haldex ale patent Hondy) jest koszmarnie drogi.
Ogólnie - jako że z USA cena powinna być zdecydowanie niższa (moim zdaniem ok. 18 - 19 k PLN), gdyby była a auto w pełni sprawne to ciekawa propozycja.
W tej cenie jeżeli auto ma służyć rekreacyjnie to polecam Grand Vitarę, Pajero Pinina (stały mocny napęd 4x4, taka sama niezawodność, mały bagażnik - takiego mam) lub ewentualnie RAV4 - tylko wersja po lifcie jest droga i często (chyba zawsze) w słabszej wersji benzynowej ma napęd tylko na przód.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczna jazda w nocy
    Jazda w nocy poza obszarem zabudowanym jest bardziej niebezpieczna i trudniejsza niż za dnia. Podstawowym powodem jest ograniczony zasięg widzenia drogi, przeszkód oraz innych uczestników ruchu drogowego. "W ...
    Zimowe "must have" każdego kierowcy
    Kalendarzowa zima jeszcze przed nami, ale warunki atmosferyczne już teraz przypominają te zimowe. Dlatego zimowe opony, skrobaczka do szyb czy szczotka do odśnieżania to obowiązkowe elementy, które powinny znaleźć ...