Honda Crv 2019 1.5 czy Toyota RAV4 2019 2.0

28 Lip 2019, 20:12

Witam poszukuje nowego rodzinnego suva najbardziej j przypadły mi do gustu auta honda CRV 2019 1.5 vtec oraz toyota rav4 2.0. Niestety nie mogę sie zdecydować dlatego proszę o radę. Jeszcze ewentualnie biorę uwagę skodę karoq
marcin23
Obserwowany

28 Lip 2019, 20:25

Karoq jest sporo mniejszy. Jeździłeś już tymi autami :?: Tak naprawdę to wybór między tymi japońcami sprowadza się do silnika, albo turbo na bezpośrednim wtrysku, albo tradycyjny wolnossak. Dla mnie ważne jest też wyciszenie. To Twój wybór, nikt tego za ciebie nie zrobi :mrgreen:
Ja z tych dwóch brałbym Toyotę- nie mam zaufania do benzyniaków na bezpośrednim wtrysku.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

28 Lip 2019, 20:26

Do do CRV to ma nowy silnik 1.5 turbo czyli całkowicie nowy z epoki downsizingowej :D z koleii rav4 ma hybrydę, generalnie chyba nikt Ci nie odpowie co wybrać bo to są całkowicie nowe konstrukcje, jak się sprawdzą na przestrzeni kilku lat? zobaczymy :lol:
Musisz sobie przekalkulować cenę, wyposażenie, serwis, gwarancję itp

Starsze konstrukcje wybrał bym CRV to taki Nr 1 w kategorii SUV, jednak teraz ja skłaniał bym się ku hybrydzie, jakoś 1.5 turbo w tak ciężkim aucie do mnie nie przemawia.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

28 Lip 2019, 20:31

Chodziło mi o skodę kodiaq Ale jakoś nie przekonuje mnie wyglądem. Azjaci mają więcej finezji. Jeździłem zarówno honda jak i toyota. Honda ma trochę lepsze przyspieszenie i nieznacznie lepiej zachowuje się na nierownosciach, z kolei toyota ma bardziej pewny 2.0 silnik, nowoczesniejszy design i w wersji executive jest tańsza... myślałem że ktoś ma zdanie na temat tego silnika 1.5?
marcin23
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...