Honda do 6000zł?

17 Lip 2014, 16:14

Witam,

szukam sportowej hondy, a przynajmniej taką która da się przerobić a dokładniej poddać lekkiemu tuningowi jeśli będzie czegoś brakowało.

Mój budżet to 6000zł, nie jest to dużo, ale taki jest maksymalny, ponieważ znając życie kolejne 2 które mam awaryjne będę musiał w samochód włożyć, Lecz chciałbym uniknąć większych napraw, a najlepiej żeby samochód jeździł w miarę bez awaryjnie.

Zastanawiam się nad zastosowaniem Benzyna + Gaz, było by to super rozwiązanie jak na mój portfel.

Pozdrawiam oraz liczę na pomoc!
HeyItsChris91
Nowicjusz

Prawo jazdy: 31 03 1991
Auto: Nie mam

17 Lip 2014, 17:00

W tej cenie to spokojnie powinieneś jakiegoś CRX-a wyrwać albo jak wolisz to Hondę Civic V.
Kieł
Stały forumowicz

17 Lip 2014, 18:29

Honda średnio lubi sie z gazem więc to będzie ruletka.
Możesz poszukać V generacji lub własnie CRXa z VTECiem,silniki dynamiczne a przy tym nie palą dużo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lip 2014, 20:11

Barol co ty tu piszesz za głupoty muszę cię poprawić bo czytają to różni ludzie honda civic 5 i 6 gen i crx wszystkie dobrze tolerują jazdę na lpd z v-teciem i bez na pewno d-seria nie ma żadnych problemów, z b-serią bywa różnie ja przynajmniej wiem o jednym co jeździ i jeno na co narzeka typ to że to jednak gaz i żadne wtryskiwacze nie wyrobią odpowiednio na wysokich obrotach czuć dużą różnicę w osiągach im wyższe obroty tym wyraźniej nawet najlepsza sekwencja wymięka.
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

17 Lip 2014, 20:39

KOLEŚ31 Głupoty to piszesz Ty, Honda na byle jakiej instalce zakładanej byle gdzie nie pojedzie więc radzę mniej fantazji na forum.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Lip 2014, 20:50

TO akurat wiem i napisze w waszym języku honda cała d seria nawet na vtecu bez problemów jeździ na 2 generacji a mało tego bez problemów daje radę bez podpięcia tps i bez tłoczka w korkowcu . Osobiście miałem 3 civiki na lpg nawet d16z6 dawał rade i nawet nie pierdnoł na 130 tyś kilometrów.
KOLEŚ31
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...

17 Lip 2014, 22:32

Ile ludzi tyle opini,poniżej cytać z forum Civica:
"Silniki VTEC to silniki wysokoobrotowe i potrzebują bardzo szybkich wtryskiwaczy przy zwiekszaniu obrotów.Aby mogły dostarczyć silnikowi odpowiednią dawkę paliwa.Z tego co slyszalem od fachowców wtryskiwacze LPG również muszą być bardzo szybkie aby nadążać "podawać" gaz.W przeciwnym wypadku silnik będzie przechodził na benzynę lub nawet gasł.A takie szybkie instalacje LPG nie są tanie.Bo muszą być z najwyższej półki."
Ogólnie przejrzałem z ciekawości kilka forów i w większości ludzie piszą tylko o sekwencji że najlepiej na niej Honda jeżdzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lip 2014, 14:34

Fakt tak piszą ale to dlatego że większość co się wypowiada to nawet na gazie nie jeździ . Śmiać mi się chce jak słyszę że jak honda civic to sekwencja przecież 5 i 6 generacja civica tak samo jak oplowskie 2.0 8v czyli c20ne jest stworzone do gazu, oddycha gazem jak górskim powietrzem. A co do wypalania gniazd zaworowych to potwierdzę zdarza się z silnikami na lpg 2 generacji ale tylko tam gdzie właściciel sknerzy nawet gazu jeździ na mocno ubogiej dawce.
KOLEŚ31
Początkujący

18 Lip 2014, 15:22

Kurczę nie wiem co myśleć, strasznie mi zależy na Hondzie Civic albo CRX, kuzyn ma częsci do tuningu do tych aut, body itp, i chciałbym mieć Hondziacza, ale mega zależy mi na samochodzie z instalacją gazową.

Jeśli ktoś sprzedaje Hondę z Gazem, to co? Jest felerna, czy jednak można liczyć że w danym samochodzie działała dobrze?
HeyItsChris91
Nowicjusz

18 Lip 2014, 15:36

A może coś co jest oparte na Hondzie? Rover?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Lip 2014, 20:04

A honda w Vtecu jakie ma spalanie, dużo mniejsze, czy piszą wszyscy że mniejsze, ale tak naprawdę jest minimalne?
HeyItsChris91
Nowicjusz

18 Lip 2014, 22:59

Spalanie to temat rzeka każdy ma swoje zdanie mi honda civic 5 gen 1.6 vtec d16z6 125 km palił od 6.5 w trasie przy mega oszczędzaniu i 10-10.5 w mieście raczej w trybie średnio spokojnym.Średnio zawsze było 8.5 do 9 przy jeździe bez specjalnych szaleństw. Oczywiście dane podane na paliwie na lpg około 10.5 średnio ale spalanie jest mocno uzależnione od obrotów i położenia pedału gazu bo jak często albo bez większych przerw pracował vtec to zdarzało się nawet 15 lpg na sto bez większych problemów. Może to nie jest specjalnie mało jak na 1.6 ale w porównaniu na osiągi wypada to całkiem rozsądnie bo żadne 2.0 co ma 150 koni w golfie i e 36 nie dało rady na przyśpieszenie
KOLEŚ31
Początkujący

19 Lip 2014, 12:15

Gdybym wział Honde Civic V albo CRX w Vtecu, mam kilka pytanek.

Czy jest jakiś duży problem ze zmianą radia albo przeróbką go aby działały KartySD/Pendrive + jaki zestaw głośników najlepiej zastosować, i czy coś jeszcze aby dźwięk był nawet spoko. Chciałbym się zmieścić w nagłosnieniu do 500zł, o ile w ogóle jest takowa możliwość, ktoś coś wie? Mógłby mi polecić?

Czy są jakieś ciekawe sklepy gdzie można znaleźć do tych modeli w rozsądnej cenie nowe ciekawe siedzenia bądź chociażby obicia? Nowe pedały gazu/hamulca/sprzęgła, drążęk biegów.

Z góry dzięki za info! ;)
HeyItsChris91
Nowicjusz

19 Lip 2014, 13:40

A co za problem kupić radio które obsługuje karty sd i pendrivy?
Barol
Awatar użytkownika

19 Lip 2014, 19:59

Oj widzę już jak to się skończy było sobie fajne autko, szkoda słów.
KOLEŚ31
Początkujący