Honda Fit 2014 1.5 DCT hybryda - czy warto kupić auto z Japonii?

06 Paź 2022, 12:54

Witam honda fit z Japoni 1’5 hybryda ze skrzynia dct czy mozecie doradzic czy warto kupic ? Nie wiem za bardzo nic o tej dct czy jest sie czego obawiac-z gory dziekuje
Rafaa75
Nowicjusz

06 Paź 2022, 13:31

To jest to samo co europejski Jazz :) Napęd hybrydowy nie jest tak wydajny jak w Yarisce ale komfort jazdy jest trochę lepszy. Ogólnie jak samochód jest sprawdzony i nie był jakiś rozbity, ma dobrą cenę to można się mu przyjrzeć bliżej. Weź pod uwagę jeszcze fakt że przy odsprzedaży może być większy problem bo to nie wersja EU i kupujący już na to inaczej patrzą.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Paź 2022, 15:50

Dzieki ja mieszkam w Irlandi srednio za ten rok 9000e przebieg 98000km tylko ta skrzynia dla mnie nowosc …pozdrawiam
Rafaa75
Nowicjusz

06 Paź 2022, 16:35

To była nowa skrzynia dwusprzęgłowa o siedmiu przełożeniach która miała zapewnić niskie spalanie i bezproblemową jazdę. Przy przebiegu który ma to auto pewnie nie była jeszcze robiona wymiana oleju więc wato by było to zrobić jak się zdecydujesz na kupno. Wcześniej jednak bym ją dobrze przetestował w czasie jazdy czy ładnie zmienia biegi. Warto by było podjechać gdzieś na serwis skrzyń i ją sprawdzić dla świętego spokoju :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Paź 2022, 16:36

Dziekuje pieknie! Pozdrawiam
Rafaa75
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprawdź, czy poprawnie otwierasz drzwi do samochodu!
    Rozpoczął się sezon rowerowy. Kierowcy powinni zwrócić szczególną uwagę na bezpieczeństwo rowerzystów nie tylko podczas jazdy, lecz także przy wysiadaniu z samochodu. W tym celu warto opanować holenderską ...