Honda hry, toyota hrv, czy seat leon

09 Kwi 2017, 13:22

Witam na forum. Potrzebuje pomocy w wyborze auta. Samochód nowy z salonu. Mam zamiar nim jeździć tak z 10 lat. Dziennie jeżdżę około 70 km, jazda mieszana. Samochód dla kobiety i jednego dziecka. Obecnie jeździmy oplem corsą D ale już ma 11 lat, chcę coś większego i nowego. Który z nich jest najmniej awaryjny i najciekawszy, samochód nie może być dłuższy niż 4400. Toyota trochę kosmiczna z wyglądu, Co myślicie o nowej Hondzie hrv. A może coś innego doradzicie. Nie znam się na samochodów mam wsiąść i jechać, dlatego proszę o pomoc innych.
julia8
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 01 1997
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: opel corsa d
Silnik: 1,2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006

09 Kwi 2017, 13:50

HR-V oglądałem na żywo w salonie Hondy i wg mnie to dobra propozycja dla kobiety z dzieckiem- super widoczność, wysoka pozycja za kierownicą, prosty, trwały silnik, duży bagażnik, magic seats. No i w mojej opinii ładne autko. Toyota wygląda świetnie, ale nie ma atutów Hondy. Silniki Leona raczej nie wytrzymają 10 lat takiej eksploatacji. Osobiście na Twoim miejscu celowałbym w Hondę.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

09 Kwi 2017, 14:49

Najlepiej będzie, jak wybierzesz się do salonu każdej marki, obejrzysz auta, przejedziesz się i wybierzesz auto w własnego gustu. O awaryjności ciężko mówić, bo to nowe auta, dobra pozycja za kierownicą czy prowadzenie to sprawa wględna, a budżet całkiem spory
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Po co kierowcy w zimie okulary przeciwsłoneczne?
    Zimą słońce to nieczęsty widok, ale kiedy się już pojawi, może stanowić zagrożenie w ruchu drogowym. Niski kąt padania promieni słonecznych sprzyja oślepieniu kierowcy. Nie pomaga również śnieg, od którego odbija ...
    Limitowana wersja Mazdy3 MPS
    Mazda Motor Poland wprowadza specjalną wersję modelu Mazda3 MPS, która jest już w ofercie salonów sprzedaży w całej Polsce. Oferta obejmuje 10 egzemplarzy Mazdy3 MPS. Mazda3 MPS została wzbogacona o nowe elementy ...