Honda Jazz opinie

30 Maj 2011, 08:09

Interesują mnie Wasze opinie na temat samochodu Honda Jazz I (2002-2002). Obie wersje silnikowe, bez automatu. Głównie zależy mi na informacjach dotyczących egzemplarzy z początku produkcji (max 2003r.) Z góry dzięki za wypisanie mi plusów i minusów tego samochodu.
kminek4
Nowicjusz

Miejscowość: Miasto

30 Maj 2011, 08:28

Użytkowałem Jazza 1 generacji i przez 2 lata nie było z nim żadnych problemów. Silnik 1.4 L13 A1 na łańcuchu rozrządu, typowe auto na miasto, super działające wspomaganie (elektryczne)
Dobra kombinacja rozkładania tylnych siedzeń więc praktyczne auto. Makabrą jest wymiana żarówek w reflektorach,i dość szybko przy ciężkiej nodze zużywają się klocki ( w sumie trochę mała średnica tarcz) ale hamuje dobrze. Spalanie do 7 litrów.
Świece drogie jak ch...a ( jest ich osiem 8)) ale nie wymienia się ich co miesiąc także można przeboleć.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

30 Maj 2011, 08:39

Akurat ma to być mały samochód w trasę, tak by po przyjeździe do jakiegoś innego miasta spokojnie znaleźć miejsce. Możesz mi jeszcze powiedzieć jak wygląda spalanie poza miastem? Dzięki za to co już napisałeś.
kminek4
Nowicjusz

30 Maj 2011, 09:05

Jak masz jeździć w długich trasach to średnio po 4-5 godz nie są już przyjazne- lekko twardawe ale trzymają dobrze w zakrętach, wiadomo limuzyna to to nie jest. Zależy od upodobań i przyzwyczajenia. Za to mają dobrą regulację i nawet przy dużym wzroście można znaleźć optymalną pozycję. Co do spalania to raptownie wzrasta powyżej 130 ale nie pamiętam żeby wyszła więcej niż 7.5-8.5 litra, średnio tak 6 do 7L. Najmniej w tempie emeryta( jak dla mnie) udało się około 5.5L, ale miasto +włączona klima trzeba liczyć około 7L.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

30 Maj 2011, 11:55

To akurat nie dla mnie ma być samochód. Ale widzę, że całkiem udany wózek.
kminek4
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...