Honda? Mazda? A może inny japończyk?

07 Sie 2011, 18:36

diabl0001 napisał(a):EDIT! jezeli jestes z tarnowa to na Twoim miejscu wyruszylbym po to
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Nie wyglada jakby miala jakis tragicznie wielki wypadek :)

Wygląda. Wieś tuning. Dwa kolory. Obniżone. "Tjuningowane" zderzaki. Lampy "lexus". Wiocha. :D
Jak kupować, to nie od młodzika który za dużo naoglądał się szybkich i wściekłych.

Edit:

diabl0001 napisał(a):konikow zazwyczaj ucieka od 2 do max 5, jak dbasz tak masz

W takim 20 letnim crxie? 2-5? To są różnice między autami które wyjeżdżają z fabryki. Rzeczywistość, po tylu latach jest dużo bardziej bolesna. Jak dba to się ma, ale to o nowych autach. Przez 20 lat samochód z jakimiś tam aspiracjami był katowany przez kilka pokoleń, młodych gniewnych.
Ostatnio edytowany przez Atreyu, 07 Sie 2011, 22:25, edytowano w sumie 1 raz
"Kup mocne sportowe auto, załóż gaz"
"Nawet dobre zapalniczki są na benzynę"
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

07 Sie 2011, 21:50

Jezu jak mozna co takiego zrobic hondzi. Wole po to auto nie jechac bo chyba bym cos wlascicielowi zrobil. Jakby mi dal oryginalne lampy i lusterka to jakos kolor bym przebolal. Ale bez tego to ani rusz. CRX mnie bardzo interesuje bo jest to przepiekne autko. Tylko troche nietani jest ale moze cos kaski bym ublagal od rodzicow
TheCzarus
Nowicjusz

Auto: W chwili obecnej brak

07 Sie 2011, 22:32

@atreyu
zakladam ze nigdy crxem nie jezdziles tak jak i sportowym autem z tamtych czasow z japonii, zadbanym. wykresy z hamowni klamia? sam silnik pralki h20 cos jest wyceniany na 600k km bezawaryjnosci. i ta moc nawet po 20 czy 15 latach zostaje. magia.

a co do tego ze zle wyglada auto, wybacz, nie zwracam na to uwagi, jak samochod brac to pod siebie, wystarczy dobry stan, wyglad doprowadzisz z czasem do tego na co masz ochote. rexy w dobrym stanie od 4k do 20k znajdziesz na forum hondy crx. jak poprosisz to o ile ktos hamowal to dostaniesz i wykres, watpie zeby cos tam ucieklo.

jak chcesz stock'a to szukaj na otomoto raczej znajdziesz cos w tych cenach itp itd ale jaki stan silnika itp sie pewnie nie dowiesz. ruletka troche :) nawet jak auto przypomina gowno dla samej kondycji autka warto wziac. a lampy lexusa sa wiele drozsze niz oryginalki wiec nie widze problemu sprzedac takie kupic inne. :)
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8

07 Sie 2011, 23:23

diabl0001 napisał(a):a co do tego ze zle wyglada auto, wybacz, nie zwracam na to uwagi, jak samochod brac to pod siebie, wystarczy dobry stan, wyglad doprowadzisz z czasem do tego na co masz ochote.

Wygląd, dużo mówi o właścicielu i jak obchodzi się z samochodem.
Myślę że koledze lepiej w tej samej cenie kupić normalne auto, niż takie po "tuningu" i doprowadzać je do normalności. :P
"Kup mocne sportowe auto, załóż gaz"
"Nawet dobre zapalniczki są na benzynę"
Atreyu
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Sie 2011, 12:54

Co myslicie o tym?
honda-crx.info/forum/viewtopic.php?t=53068&sid=536e44f486bec275bfbbef66e95a6696
Auto jest moze do drobnych poprawek ale jezdzic sie da.
Z tego co na juz trzeba zrobic to chyba tylko kierunki, jaki koszt?
TheCzarus
Nowicjusz

08 Sie 2011, 14:31

swiezo ogladalem to ogloszonko, zanim wpadlem na to forum, przyznam ze cos w tym rexie jest, ale ja to napalony bylem na to: http://honda-crx.info/forum/viewtopic.p ... 41bbc60c48
z typem gadalem juz o nim, zachecajaco wygladaja mody u grabowskiego, do tego typ rzuca do auta wszystko co ma, mysle ze warto z ceny tez zejdzie jak nie bedziesz szalec za bardzo :)
no i wspomnial ze silnik niby nie igla ale bez inwestycji da rade jezdzic i jezdzic. mysle ze czlowiek bardzo ogarniety i raczej sklonilbym sie do tego, co nie znaczy ze ten crx za 4k jest zly :)
jak chcesz rexa to bierz to lub to, nie pozalujesz :) szczegolnie jesli dowiesz sie od poszczegolnych uzytkownikow wiecej o historii auta :) z Twojego linku bodajze mial ktos tam te auto na tym forum juz, z mojego linku typ ma rexa w posiadaniu juz 3,5 roku, takze mysle ze jest OK! :)
objechani na 1/4 by ja+felka
Scorpio2.9i24V 207KM
A3 1.8 125KM
Vectra a/b1.8 90/125KM
Felka1.3+90KM
diabl0001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mrozy i okolice
Auto: Celica VI 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
    Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...

10 Sie 2011, 11:06

Dzieki wszystkim za pomoc. Zdecydowalem ze kupie CRXa. Jak sie uda to tego co podalem. Temat mozna zamknac. Jeszcze raz wielkie dzieki :)
TheCzarus
Nowicjusz