Honda S2000 czy BMW E-46 330i cupe

27 Lip 2007, 14:08

Witam to mój pierwszy post na forum.
Mam pytanie które z tych aut byście wybrali. Nie pytam o nic związanego ze stroną techniczną tych aut bo znam je bardzo dobrze. Jestem dużo bardziej po stronie Hondy ze względu unikalności tego samochodu.
Poprostu chcę znać zdanie innych ludzi które auto kupili by dla siebie zwracając małą uwage na praktycznośc auta. (BMW ma większy bagażnik i miejsca siedzące z tyłu). Wersje aut to:
Honda 2.0 240KM
BMW 3.0 231KM
Auto zamierzam kupić w ciągu najbliższego roku i jeździć nim praktycznie sam lecz wiadomo że bagażnik i dodatkowe miejsca dla pasażerów zawsze się przydadzą.(gdyby nie to bez wachania brałbym S2000).
Pozdrawiam.
Pekińczyk
Początkujący

28 Lip 2007, 11:55

Zależy czy chcesz mieć ten samochód z myślą o rodzinie czy z myślą podrywania lasek:P:P:P
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

28 Lip 2007, 12:17

Nie chce mieć samochodu z myślą o rodzinie. Walory użytkowe jakie posiada E-46 (jakieś tam zawsze sa napewno lepsze niż w S2000) odpowiadały by mi w 100% natomiast nie moge sie do niej przekonać tak jak do Hondy.
Pytam tylko o to bo chce znać zdanie innych które auto wybrali by dla siebie i dlaczego akurat to, zwracając bardzo małą uwage na praktycznośc.
Pekińczyk
Początkujący

28 Lip 2007, 13:32

Ja bym brał S200, ze względu na jej charakterek który bije od niej już jak na nią patrzymy. Jak wsiądziemy do niej to widzimy typowo sportowe aspekty co podkreśla jej sportowe aspiracje:D . Jazda sprawia nam prszyjemność tylko i wyłącznie w duecie, jeśli zapakujemy się tam w czwórkę to bedziemy mieli wrażenie, że kupiliśmy beznadziejne auto ponieważ:

-głowy pasażerów tylniego rzędu będą nam zasłaniały lusterko
-wydaje nam się wtedy, ze pasażer za tobą wchodzi ci na głowę
-autko maleje w oczach (choc i tak jest stosunkowo małe)

Silniczek S2000 pozostawia wiele do zyczenia.

S2000 nie jest autem widywanym na naszych drogach czesto, tak jak BMW wiec mamy taką indywidualnośc. Sam prowadzę autko zadkie w polsce (jest kilkanaście egzemplaży, ale jak jeżdże po drogach polskich to nie spotkałem się z zadnym :D ).

To tyle. Ach i jeszcze jedno :D Bierz S2000 :D
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

28 Lip 2007, 13:38

lasty napisał(a): . Jazda sprawia nam prszyjemność tylko i wyłącznie w duecie, jeśli zapakujemy się tam w czwórkę to bedziemy mieli wrażenie, że kupiliśmy beznadziejne auto

S2000 jest 2 osobowe :)
Pekińczyk
Początkujący

28 Lip 2007, 13:40

lasty napisał(a):Silniczek S2000 pozostawia wiele do zyczenia.

pozostawia wiele do życzenia ? co masz na myśli bo ten silnik to dzieło sztuki...

P.S dzieki za wypowiedź
Pekińczyk
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
    Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...

28 Lip 2007, 17:47

Upss, jebło mi się.
Mowiąc ze pozostawia wiele do zyczenia, chciałem powiedzieć ze jest dobry/zajebisty.
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

28 Lip 2007, 17:55

S2000 od zera do sety potrzebuje 6.2 s to tak jak np. Mercedes Sl 500
,a BMW 6,5 więc jest wolniejszy:)ale większy ma V-Max. ja bym wybrał S2000:).::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

28 Lip 2007, 19:25

endrju napisał(a):S2000 od zera do sety potrzebuje 6.2 s to tak jak np. Mercedes Sl 500
,a BMW 6,5 więc jest wolniejszy:)ale większy ma V-Max. ja bym wybrał S2000:).::Pozdrawiam::.

Dzięki za wyrażenie własnego zdania.
Co do predkości max Hondy producent podaje 240km/h z groszami lecz to auto jedzie wiecej po prostej drodze można pojechać 260km/h a to już szybciej od BMW :p bo bawarka ma kaganiec lecz moc obu silników jest zbliżona więc nawet bez niego BMW niewiele wiecej dało by rade.

P.S troche dźiwny temat założyłem (ala dziecko neostrady) :) ale chce znać zdanie innych osób.
Pozdro.
Pekińczyk
Początkujący