REKLAMA
Witam forumowicze,
chciałbym się poradzić odnośnie auta tj. modelu i opinii oraz może i podejścia co lepiej wybrać. Do rzeczy:
rozglądam się za autkiem na co dzień z usportowionych charakterem i mam dwa pomysły:
1. cos z kategorii B Corsa D OPC (plus pojawiaja się oferty do 20 tysi, bardzo mi sie podoba srodek, zewnętrzna strona), Mito 155 lub 170 koni (mniej chetnie bo multiair). Clio 3 Rs
lub opcja nr 2.
Fn2 (civic type r vs Focus ST mk2 lub Astra OPC.
Generalnie powiem Wam, ze lepiej podoba mi sie opcja 1. nie potrzebuje wiekszego auta (bagażnik od 260 litrow da rade, isofixy z tylu i gitara).
Na pewno nie chce dłubać przy aucie (w sensie fabryka bedzie ok dla mnie). A najważniejsze w ogole to jest tzw. swiety spokoj czyli im mniej usterkowa furka tym lepiej. W sumie faworytem byłaby "korsinka" OPC, ale podobno problem 4. cylindra i skrzynia m32. Dobry wybor to honda fn2, ale 32 koła za auto z 2007 plus dość ciężko znaleźć zdrowa sztukę.
Bardzo mi się przyda opinia kogoś kto miał rzeczoną corse lub podbna rozterkę. Co do użytkowania na co dzień, to warto wspomniec waski parking pod blokiem, trzy razy do roku robie trase Katowice - Gdansk *ale daje rade bez wiekszych problemow przejachac taki odcinek swiftem sportem 1.6 125 to mysle, ze przeżyje choćby w corsie.