Hot Rod: American Street Drag

17 Maj 2013, 11:56

Witam, ostatnio natknąłem się na ta grę Hot Rod: American Street Drag i bardzo mi się spodobała gdyż jestem miłośnikiem gry Street rod 1 i 2, tak i ta mi przypadła do gustu. Problem polega na tym że twórcy trochę skopali sprawę zużycia części, kasę którą zarabia się na wyścigach trzeba władować w kupno nowych części ( nie ma naprawy elementów) co za tym idzie bardzo ciężko0 ulepszyć brykę.
ZdjęcieChcę przerobić pliki konfiguracyjne tak by odwzorować faktyczne zużycie części. By co chwilę nie trzeba było wymieniać całego silnika tylko te części które się najszybciej zużywają. (np świece i olej wymienia się częściej niż blok silnika) .

Z czasem może nawet spolszczę tą grę.

I tu wielka prośba :

Chciałbym by znawcy samochodów ( na pewno więksi niż ja gdyż nie posiadam 4 kółek) wysilili wyobraźnie i pomogli uporządkować listę części pod względem szybkości ich zużycia podczas wyścigów na 1/4 mili :) oraz może ceny :). Z góry dziękuję.
Na początek części z zakładki Silnik ( Engine), pozostałe dwa typy (chassis i body) zostawię na później.

Zużycie 1- 10, 1 - szybkie zużycie, 10 - wolne zużycie - np blok silnika
Cena 1- 10, 1 tanie części : np świece, olej, 10 drogie np blok silnika.
mogłem rypnąć się trochę w nazwach bo tłumaczyłem ze słownik a online.

Ang. , Polski
Block , Blok silnika
Cam Shaft , Wał korbowy
Cylinder Heads , Głowica cylindra
Forced Induction , Doładowanie
Distributer , Rozdzielacz zapłonu
Spark Plugs and Wires, Świeca zapłonowa
Ignition Systems , Układ zapłonowy
Intake Manifold , Przewód wlotowy silnika
Air Intake Systems , Wlot powietrza
Air filter , Filtr powietrza
Oil Cooler , Chłodnica oleju
Radiator , Chłodnica
Carburetor,Fuel injector, Gaźnik, Wtrysk
Fuel Rail Przewód paliwowy
Fuel Filter Filtr paliwa,
Fuel Pump Pompa paliwa
Oil And Oil Filter Olej z filtrem oleju
N20 Nitro

Z góry wielkie dzięki, przygotuje jeszcze pozostałe dwa typy części i również zamieszczę tu :)
Pozdrawiam.
Niemożliwy
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 10 1985
Auto: Autobuty

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prototyp Nowej Hondy Civic Type R na Tokyo Auto Salon
    Podczas tegorocznego salonu samochodowego w Tokio, poświęconego samochodom o wysokich osiągach oraz konstrukcjom stuningowanym. Prototyp prezentuje elementy stylizacyjne, które znajdą się w Hondzie Civic Type R nowej ...