REKLAMA
Witam, to mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość
Poszukuję mocnego, dobrze prowadzącego się autka do 20-22tys zł. Budżet na CAŁE autko to 30 tys (tj. pakiet startowy, ewentualny chip oraz montaż instalacji LPG )
Dzienne przebiegi jakie robię to min.150-200km, więc montaż instalacji lpg jest koniecznością, a nie fanaberią!
Do rzeczy: samochód będzie śmigał miasto(Krk) / trasa w proporcji ok 60/40. W mieście ma być zawsze pierwszy, a na trasie nie mieć większych problemów z wyprzedzeniem jakiejś tam V-ki
(dystans, proszę )
Moje wymagania:
- 0-100km/h ~6,5s (autko ma być równorzędnym konkurentem dla e46 330, a najlepiej je przeganiać)
Moje typy:
- Colt CZT (+chip)
- Megane II RS
- Astra H OPC (trochę ciężko upiąć w budżecie)
- Audi s3 8l 225km
- i... tu liczę na was, że coś dorzucicie
Aktualnie jeżdżę 325ti i... chcę szybciej! Dlatego też nie interesują mnie autka wykręcające 7,2-7,5s do 100km/h, gdyż mój kompocik robi to w 7,1s (nie sprzedaję, zostanie w rodzinie )
Biorę pod uwagę chiptuning autka o nieco gorszych osiągach, jeżeli po nim zbliży się lub przebije barierę 6,5s.
Nie biorę natomiast pod uwagę tuningu mechanicznego (ew. drobna modyfikacja wydechu, NIC więcej!)
Autko ma być daily racerem, a nie potworem na tor, który po przejechaniu kilku kółek będzie wymagał wymiany połowy osprzętu
Liczę na waszą pomoc, wasze propozycje oraz opinie nt. moich i waszych propozycji
(Dopiero ogarniam forum i poruszam się po nim trochę niesfornie, więc proszę o wyrozumiałość i nieco czasu na ogarnięcie tej studni bez dna )
Z góry dzięki i pozdrawiam!