HUMMER H2

05 Maj 2009, 17:55

Witam

Dot. Hummera H2 6,0L 2004r

Zwracam się do znawców tego pojazdu ze strony technicznej.
Jestem w posiadaniu takiego samochodu od paru dni i mam pewne obawy co do funkcjonalności skrzyni biegów. Chodzi mi głównie o tzw. kikdown (nie wiem czy tak się dokładnie pisze ale pewnie znawcy beda wiedziec o co chodzi)

Reakcja jest taka, że przy predkosci powyzej 70km/h wciskajac pedal gazu do dechy przerzuca tylko o jeden bieg i tym samym cieżko jest np. przy wyprzedzaniu. Z kolei przy predkosci ponizej 70km/h przerzuca o dwa biegi i ma wtedy tzw. "odejście" - nie wiem czy to wada czy poprostu ten typ tak ma. Mam doswiadczenie w G-klasie 3,5TD i tam to wygląda zupełnie inaczej.

Przy okazji chciałbym podpytać o części do tego samochodu - gdzie można bez problemu zaopatrzyć się nie tylko w podstawowe eksploatacyjne części.

Będę wdzięczny również na inne istotne wskazówki dotyczące użytkowania / eksploatacji tego wozu.
GOODMANS
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Nissan Pathfinder wybrany przez polską Policję
    Nissan Sales Central & Eastern Europe sprzedał kolejne samochody dla polskiej Policji. W wyniku wygranego przetargu przeprowadzonego przez Komendę Wojewódzką Policji w Radomiu firma dostarczy 7 kolejnych samochodów ...