Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Z tym pierwszym będzie ciężko przy dłuższej trasie gdzie trzeba będzie się ładować po drodze ale nie bardzo rozumiem dlaczego nie hybrydą? Wyżej jest wyjaśnione na przykładach, że hybryda sprawdza się też w trasie jak dobry diesel i spalanie wychodzi porównywalne, a czasem nawet lepsze przy podobnej mocy w KM.KacperT4 napisał(a):Nie no, elektrykiem czy hybrydom w dłuższą trasę to bym nie jechał...
Być może ale jak ktoś jeździ w miarę spokojnie to myślę, że nie będzie narzekał do tych 120km/h jest jeszcze jako tako choć mogło by być ciszej ale przy większych prędkościach już robi się sporo głośniej przynajmniej w Corolli którą jeździłem.galakty napisał(a):Pewnie chodziło mu o męczący hałas i osiągi
Dokładnie, a co do komfortu to polecam opony nie większe niż 205/55R16 wtedy jest jeszcze jako tako przy 17 calowych, a w nowszej Corolli TS nawet i 18 calowych jest twardo i to trzeba przyznać. Plusem jest tu jednak całkiem niezłe prowadzenie na trasie (choć do Focusa brakuje sporo) ale do miasta lepszy znacznie wyższy profil.galakty napisał(a):Jeśli ktoś jeździ spokojnie i poniżej 140 km/h to się sprawdzi, ale z komfortem wiele wspólnego to nie ma
Nie ma 1.6 w hybrydzie jest tylko 1.8 a w nowszych corollach jest też i 2.0 hybrydowe.galakty napisał(a):Auris/Corolla z 1.6 hybrydowym
To inna bajka ale spalanie w takim samochodzie na poziomie który wyżej widać na zdjęciach to jest już coś i weź tu porównaj pełnego elektryka do niego.galakty napisał(a):Za to ten Lexus mnie zaskakuje spalaniem i osiągami
Można zejść niżej przy normalnej jeździe samemu ale u taksówkarzy trochę inaczej to wychodzi no i styl jazdy się liczy. Wynik ogólnie niezły.MotoAlbercik napisał(a):Taksówkarz powiedział, że po mieście ma spalanie średnio między 5 a 5,5l
Pewnie miał silnik 1.8 który spokojnie przyjmuje instalację gazową i całkiem dobrze sobie na niej radzi. W mocniejszych wersjach jak 2.0 czy 2.5 z serii hybryd Dynamic Force już tak łatwo nie ma bo tam są ma dwa wtryski na cylinder, zarówno wtrysk pośredni jak i bezpośredni.MotoAlbercik napisał(a): A najbardziej mnie zaskoczył, jak powiedział, że ma jeszcze zamontowane LPG...
Rokiko napisał(a):zbiornik był we wnęce na koło.
Rokiko napisał(a):Przy takim zabiegu z założeniem LPG do tej hybrydy z silnikiem 1.8 nie widzę innego oszczędniejszego auta
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]