Hyunadi Sonata 3,0 V6 - zmiana silnika

09 Lut 2012, 14:17

witam
od niedawna jestem posiadaczem Sonaty 3,0 V6 w automacie rocznik 93 wersja w drugiej budzie , i jak to bywa zawsze coś musi się zepsuć jak jest zimno i oczywiście auto tknięte ręką psełdo mechanika , tam kabelek tu kabelek i ogólnie dziada z babą brak , na domiar tych dziwnych kabelków poszła głowica , więc żeby nie popadać w koszty kupiłem silnik , no i jest już rozebrane i zaraz będziemy wymieniać ale jest kilka rzeczy które nie były podpięte , jakieś podciśnienia , od spodu gdzie czujnik ciśnienia oleju też wisi wiązka przewodów , no ogólnie dramat i teraz prośba do szanownego grona o jakiegoś manuala żeby ogarnąć auto z podciśnieniami jak i elektryką
dziękuje

:mrgreen:
paweł77
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 09 1996
Auto: hyundai sonata

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpiecznie dla pieszych od września
    Co roku od września rośnie liczba wypadków z udziałem pieszych. Ten niebezpieczny dla niechronionych użytkowników ruchu okres trwa w Polsce aż do stycznia. W 2022 roku najwięcej osób odniosło obrażenia ...
    Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
    LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...