Hyundai Coupe czy Scion Ts?

05 Sie 2009, 22:49

Auta które są za bardzo przyzwoitą cene. Oba piękne, jednak które mniej pali, jest bardziej niezawodne?

[ Dodano: Czw Sie 06, 2009 00:22 ]
A i tylko chciałem dodać ze moim numerem 1 jest mazda rx8 pod każdym względem ale z tego co sie orientuję to spalanie sięga nawet 18litrów :( gdyby max było 12 to ani sekundy bym się nie zastanawiał
KamilMilkowski
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

05 Sie 2009, 23:50

Zanim zagłębimy się w tajniki Mazdy, mógłbyś poszerzyć moją wiedzę i powiedziałbyś mi coś na temat marki Scion . ?
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

06 Sie 2009, 12:49

o ile sie nie mylę jest to gałąź toyoty jak lexus
KamilMilkowski
Początkujący

06 Sie 2009, 13:29

Aha . . . to poleciłbym Ci Hyundaia Coupe . ! ;D

Mazda rx8, autko nawet okey ale czy naprawdę bije tak na głowę wszystkie japonskie marki . ? Nissan 350z czy 370z według, jest jednak ładniejszy . Z tego co pamiętam to rx8 ma chyba duży silnik i trochę koników po maską ale jakieś znowu sportowe auto to chyba nie jest . ?
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

07 Sie 2009, 12:21

Austin_Boy napisał(a):Z tego co pamiętam to rx8 ma chyba duży silnik i trochę koników po maską ale jakieś znowu sportowe auto to chyba nie jest . ?

nie duży .... raczej mały bowiem 1308 cm³ ( silnik Wankla Renesis), ale co do koników to ma ich sporo bo seryjnie 192 lub 231 KM. a czy sportowe .... ja myślę, że tak :-) tylko to spalanie ...
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

07 Sie 2009, 12:28

adam-and1 napisał(a):, ale co do koników to ma ich sporo bo seryjnie 192 lub 231 KM. spalanie ...

Tylko ciekawe czy tak wysilona jednostka napędowa zrobi chociaż 200 000 km
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

08 Sie 2009, 01:00

szybki200 napisał(a):
adam-and1 napisał(a):, ale co do koników to ma ich sporo bo seryjnie 192 lub 231 KM. spalanie ...

Tylko ciekawe czy tak wysilona jednostka napędowa zrobi chociaż 200 000 km

Silnik Wankla to jest fenomen i coś rzadko spotykanego. Nie jest to silnik np. 1,3l zrobiony na 200 KM przez dwie turbo sprężarki na tłok i nitro pogoniony tylko ma całkiem inną konstrukcję. Bardzo mi się podoba jego praca jak i dynamika w RX-8, dźwięk jak dźwięk.. ładny, ale wg. mnie ładniejszy bulgot V8 :).

Mazda RX-8 jest to jak najbardziej sportowe auto.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

09 Sie 2009, 19:16

no kusicie kusicie. a moze wiecie jakie jest spalanie?
KamilMilkowski
Początkujący

09 Sie 2009, 22:42

Tyle spali ile mu wlejesz.. to chyba jasne, prawda? Zresztą, silnik 190-230 KM musi swoje spalić, nie oczekuj oszczędności. A dokładną wartość sprawdzić samemu łatwo chociażby na autocentrum.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

11 Sie 2009, 02:39

tylko jest problem. Jedni piszą że w mieście pali im 12 litrów przy spokojnej jeździe inni że przy w miare spokojnej 19 i jest kolosalna różnica :/ 12 bym przeżył w porywach do 15
KamilMilkowski
Początkujący

11 Sie 2009, 08:58

KamilMilkowski napisał(a):tylko jest problem. Jedni piszą że w mieście pali im 12 litrów przy spokojnej jeździe inni że przy w miare spokojnej 19 i jest kolosalna różnica :/ 12 bym przeżył w porywach do 15

ktoś u mnie w rodzinie miał rx8 przez krótki okres czasu - silnik miał chyba 230 kucyków ale nie jestem tego pewien natomiast jestem pewien, że spalanie na poziomie 16 litrów można było przyjąć za bardzo ekonomiczny wynik - ale fakt faktem, że wrażenia z jazdy są niesamowite - sprzedany ze względy właśnie na wysokie spalanie .
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

11 Sie 2009, 21:47

ehh tak myślałem :( no szkoda
KamilMilkowski
Początkujący