Hyundai Coupe uciekająca kierownica.

02 Mar 2011, 16:56

Witam mam problem gdy wjadę w jakąś nawet niewielką nierówność na jezdni kierownica ucieka mi w prawo lub lewo, a gdy jadę po gładkiej jezdni bez górek, dołków, dziur itp auto prowadzi się idealnie.

Trzy miesiące temu wymienione zostały końcówki drążków i zrobiona geometria i już wtedy lekko odczuwałem uciekanie kierownicy. Wtedy jeździłem na 15" zimowych . Dwa dni temu auto przeszło przegląd na stacji diagnostycznej i nic nie było widać choćby najmniejszej usterki. Wczoraj założyłem alu letnie 17" i nie da się jeździć cały czas ucieka kierownica w lewo i prawo. Opony założone prawidłowo wyważone itd.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Ponte999
Nowicjusz

Miejscowość: Koszalin

03 Mar 2011, 00:23

Ponte999 napisał(a):Wtedy jeździłem na 15" zimowych .
Ponte999 napisał(a): Wczoraj założyłem alu letnie 17" i nie da się jeździć

I dalej nie widzisz przyczyny ...... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Mar 2011, 11:49

nie nie widzę bo jeździłem na 17 całe poprzednie lato i kierownica nawet nie drgneła
Ponte999
Nowicjusz

03 Mar 2011, 12:04

Ja bym się tom geometrią zainteresował, czy aby dobrze ja ustawił,mi to wygląda na zbyt rozbieżny kąt.
karosa
Początkujący

Miejscowość: strumień
Prawo jazdy: 13 04 2000
Auto: SEAT cordoba vario
Silnik: 1,9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

03 Mar 2011, 12:43

chyba masz rację , ogólnie to nic innego nie pozostaje do wymyślenia zaraz idę zamienić koła, przód-tył , potem sprawdzę co i jak będzie jak alu 15 ponownie założę na przód.
Ponte999
Nowicjusz

03 Mar 2011, 12:53

wielkość felgi nie ma znaczenia , jeśli kąty są niedobre to auto nie będzie się prowadzić :wink:
jedyna sprawa jaka mogła by wpłynąć niekorzystnie na prowadzenie w takim wypadku to za szeroka felga i za szeroka opona na koleinach ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

UAZ Hunter
    Rosyjska terenowa legenda pojawiła się w 1972 roku i szybko zyskała uznanie służb mundurowych. Mówi się, że od tego czasu samochód ten uczestniczył w prawie każdym konflikcie zbrojnym. Obecnie w ofercie znajduje ...
    Toyota Proace City Verso (od 2019)
    Oto współczesny odpowiednik Toyoty Verso – czyli osobowy kombivan segmentu C, którego pełna nazwa to Toyota Proace City Verso. Auto dysponuje 5 lub 7 miejscami oraz bagażnikiem o pojemności do 775 lub ...

03 Mar 2011, 15:11

szerokość felgi 7,5 szerokość opony 205 więc to nie to zostaje zbieżność ponieważ przed momentem pozamieniałem koła i to samo. 15 założyłem na przód jest to samo tylko mnie odczuwalne.
Ponte999
Nowicjusz