Witam mam problem gdy wjadę w jakąś nawet niewielką nierówność na jezdni kierownica ucieka mi w prawo lub lewo, a gdy jadę po gładkiej jezdni bez górek, dołków, dziur itp auto prowadzi się idealnie.
Trzy miesiące temu wymienione zostały końcówki drążków i zrobiona geometria i już wtedy lekko odczuwałem uciekanie kierownicy. Wtedy jeździłem na 15" zimowych . Dwa dni temu auto przeszło przegląd na stacji diagnostycznej i nic nie było widać choćby najmniejszej usterki. Wczoraj założyłem alu letnie 17" i nie da się jeździć cały czas ucieka kierownica w lewo i prawo. Opony założone prawidłowo wyważone itd.
chyba masz rację , ogólnie to nic innego nie pozostaje do wymyślenia zaraz idę zamienić koła, przód-tył , potem sprawdzę co i jak będzie jak alu 15 ponownie założę na przód.
wielkość felgi nie ma znaczenia , jeśli kąty są niedobre to auto nie będzie się prowadzić jedyna sprawa jaka mogła by wpłynąć niekorzystnie na prowadzenie w takim wypadku to za szeroka felga i za szeroka opona na koleinach
Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
5 rzeczy, o których musisz pamiętać przed podróżą samochodem na Święta W okresie Świąt Bożego Narodzenia wielu kierowców pokonuje samochodem najdłuższą trasę w ciągu roku. Gdyby tylko atmosfera towarzysząca powrotom w rodzinne strony przypominała sielankowy klimat słynnej piosenki "Driving ...
szerokość felgi 7,5 szerokość opony 205 więc to nie to zostaje zbieżność ponieważ przed momentem pozamieniałem koła i to samo. 15 założyłem na przód jest to samo tylko mnie odczuwalne.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.