Hyundai Getz 1.3 (82KM)

23 Gru 2009, 23:23

Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc w dokonaniu wyboru. Mianowicie szukałem samochodu za rozsądna cenę, auta ekonomicznego i ładnie wyglądającego. Znalazłem godny uwagi egzemplarz Hyundai Getz 1.3 (82KM) z roku 2004. Auto ma zaledwie 50 tyś przebiegu, użytkowany przez kobietę i został oddany w rozliczeniu do salonu Hyundai'a. Zaciekawiła mnie ta oferta i zadzwoniłem do nich w celu dowiedzenia się czegoś więcej o tym aucie. Dowiedziałem się że auto miało lakierowaną pokrywę tylną i dach, powodem było pękanie lakieru. Usterki zostały fachowo usunięte w czasie gwarancji.Obawiam się że inne części takie jak maska,drzwi,progi itp. będzie na nich też pękał lakier i wda się korozja. Nie wiem co w tej sytuacji robić, czy zastanowić się nad kupnem tego samochodu, czy raczej odpuścić sobie. Auto jak zapewnia pracownik jest idealne żadnych puków i stuków po prostu lać i jeździć. Przed kupnem tego auta przez salon przeszło dokładne badania stanu technicznego i wizualnego.Hyundai umożliwia wgląd w wyniki badań tego samochodu.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje
patlan
Nowicjusz

Miejscowość: Gdynia

25 Gru 2009, 13:15

Z tego co słyszałem Getzy to całkiem twarde sztuki, znajomy z forum i30 miał wcześniej 2 od nowości i przez kilka lat wymienił tylko żarówki - co też go skłoniło na i30 potem ;)

Nie znam się za bardzo na sprawach lakierniczych, więc ciężko mi cokolwiek poradzic... Ale to chyba nie jest jakaś poważna usterka;)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

26 Gru 2009, 14:58

Nie bałbym się takiego auta,wiele egzemplarzy aut niby nowiutkich bywa już po uszkodzeniach transportowych a kupujący nawet nie wie o tym .Czasami zdarzy się egzemplarz z wadliwie polakierowanym elementem i w ramach gwarancji poddany naprawie.Eksperci nie odradzają kupna takich aut, gdyż są one w stacjach ASO profesjonalnie zrobione.Nie ma żadnego powodu by twierdzić ,ze pozostałe elementy też zostały fabrycznie niewłaściwie polakierowane.Przyglądnij się raczej autu pod kątem wypadkowości :!: Przyglądnij się dobrze podłodze bagażnika,czy nie widać tam spawów,autko mogło być uderzone w tył,dlatego problem z dachem ale zaznaczam tak nie musiało być,podchodź zawsze ze szczególną ostrożnością do ASO,do tego co oni mówią ,dlatego autko sprawdź dobrze :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)