Hyundai i30 2011 (polift) - auto składane lusterka

18 Sie 2019, 11:01

Czy jest możliwość zrobienia lusterek składanych automatycznie po zamknięciu auta i rozkładanych po włączeniu zapłonu? W mojej wersji lusterka można złożyć przyciskiem z kabiny.
Ktoś może ma takie rozwiązanie - jakie opinie, porady???
feronek
Nowicjusz

18 Sie 2019, 11:04

Sprawdź czy może ta opcja którą chcesz była do wyboru przy kupnie samochodu. Jeśli tak to przerobienie tego nie powinno być bardzo problematyczne
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

18 Sie 2019, 11:05

Z tego, co mi wiadomo, to w wersji I najwyższą opcją było zamykanie lusterek przyciskiem z kabiny - tę opcję mam.
Gdzie i jak ewentualnie to sprawdzić?
feronek
Nowicjusz

18 Sie 2019, 11:44

Można to zrobić bez problemu. Są dwie opcje - albo podłaczyć się pod komputer i sprawdzić w ustawieniach samochodu ( zazwyczaj nazywa się to "przygotowanie samochodu do sprzedaży" ) czy jest taka opcja do włączenia. Ewentualnie zapytać w jakimś serwisie czy w Hyundai i30 jest taka opcja.
Jeżeli nie, to wystarczy kupić za jakieś 50 zł "Moduł składania lusterek".
Na allegro są takie i można kupić bez problemu. Jak się znasz na elektryce, umiesz czytać schematy, umiesz lutować itp. to zrobisz to bez problemu. A jak nie, to myślę, że jakiś elektryk ci to zrobi za nie wielką kasę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Sie 2019, 11:47

Dzięki - tak zrobię. Myślicie, że to dobra opcja? (ktoś mnie straszył, że jak lusterko przymarznie, to mogę je popsuć otwierając automatycznie)
feronek
Nowicjusz