potrzebuję porady dot. stanu podwozia samochodu z tematu. Rozpatruję jego zakup, jednak nie jestem przekonany ze względu na widoczną korozję. Nie potrafię ocenić czy taki stan w 10-cio letnim samochodzie to normalna sytuacja czy raczej sygnał, że coś jest nie tak? Odwiedziłem stację diagnostyczną, gdzie stwierdzono, że z samochodem jest wszystko w porządku, jednak widoczna rdza nie daje mi spokoju. Z drugiej strony nie zauważyłem innych problemów, które byłyby niepokojące, a samą korozję można chyba usunąć / zrekonstruować / odnowić skorodowane elementy. Może więc warto zdecydować się na kupno, ale negocjować niższą stawkę, a różnicę przeznaczyć na poprawki. Oczywiście, auto może mieć inne problemy, których nie zauważyłem, bo brakuje mi doświadczenia i wiedzy, korozja to jedyna oczywista rzecz, którą zauważyłem, dlatego proszę Was o pomoc.
Samochód ma 160 tyś. km przebiegu, sprowadzony jest z Niemiec, a wg. informacji, które otrzymałem, był garażowany. Kiedy o tym myślę, potrafię siebie przekonać, że korozja, w 10-cio letnim aucie i przy 160 tyś. przejechanych km, może się pojawić, ale z drugiej strony informacja o garażowaniu jakoś mi się z tym gryzie, ale pamiętajmy, że to wszystko dzieje się w głowie kompletnego laika
Czy powinienem o coś dopytać? Czy taki stan jest normalny? Czy taką rdzę da się usunąć? Z góry dziękuję za sugestie
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]