Hyundai I30 I 2.0 16 143 Ps

30 Lis 2019, 20:53

Cześć, szukam auta do 25 tys i w oko wpadły mi własnie te modele od Hyundaia. Mam w pobliżu dość fajny model który zaraz bym kupił gdyby nie kubeł zimnej wody na głowę po sprawdzeniu numeru VIN. Raport wykazał 2 wypadki w Niemczech, jeden w 2014 na wartość szkody 5 000 € – 10 000 €, drugi zaś w wrześniu 2019 na wartość 3 000 € – 5 000 €. Jeżeli chodzi o ten 1 to handlarz (chyba prywatny) nie ma zielonego pojęcia, drugi zaś "wypadek" to coś takiego: Hyundai I30 I  2.0 16 143 Ps

Niby nic poważnego, kupiec sam to "wyklepał", moje pytanie czy dla kogoś bardziej obeznanego:
- To nie wygląda na "taką sobie" stłuczkę
- Czy mogę jakimś cudem sprawdzić co się działo w tym 1 wypadku, jakie info bym potrzebował od właściciela ( Handlarz twierdzi że nie ma nic na ten temat)
- Na co musiałbym jeszcze uważać? Nie będę kłamał, kusi mnie te autko jak ch...a, nie jest podejrzanie tanie w porównywaniu z ceną rynkową. Z takich dodatkowych informacji co mnie martwi to to, że pojazd jest opłacony w Polsce, wiec nie mogę z nim pojechać na stacje diagnostyczną (ale jest jedna zaraz obok handlarza jakbym chciał zajrzeć), dodatkowo w ogłoszeniu jest zaniżony przebieg 1 tys km i moc, więcej o 2 KM (przeoczenie wyjaławiającego?). O co bym mógł jeszcze handlarza zapytać?

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
kramar
Nowicjusz

30 Lis 2019, 21:17

Zacznij od kupna raportu na podstawie vin

W aucie kumpla, po muśnięciu bariery energochłonnej podczas "latania bokiem" trzeba było prostować podłużnice na ramie a z zewnątrz uszkodzeń prawie nie było widać, ot przód przesunął się o 1 cm w lewo
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Lis 2019, 21:21

Kupiłem, w carvertical, są tylko wzmianki o wypadkach, niczego szczególnego nie ma.
kramar
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 5 Gran Turismo 2009
    BMW Concept serii 5 Gran Turismo łączy w sobie elegancję, przestronność i adaptacyjność. Atrybuty typowe dla prestiżowego sedana, nowoczesnego i wszechstronnego auta typu SAV (Sports Activity Vehicle) oraz klasycznego Gran ...