Hyundai i30 I. Wybór spośród wielu.

22 Kwi 2015, 20:36

Witam ponownie po krótkiej przerwie.
Wybór padł na i30 w benzynie w przedziale wiekowym 2008-2010.
Samochód na niewielkie trasy: rocznie ok 5 tyś km..
Parę propozycji nad którymi się zastanawiam:
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - na plus: krajowy, od autoryzowanego dealera, całkiem fajne wyposażenie
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - na plus: tak jak powyżej
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - na plus: poliftowy, ładny lakier i ma wbudowany USB (bardzo fajne udogodnienie :lol: )
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - na plus: wersja sport, ciekawe felgi. Minusem - brak wiedzy czy ew. elementy karoserii (zderzaki itd) są znacznie droższe niż w wersji standardowej i30,
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - na plus: wersja sport, silnik 1.6, rocznik 2010. Na minus - wg mnie coś tanio oraz minusy z wersji sport powyzej.

Plusy jak i minusy to moje wstępne spostrzeżenia.
Trochę tego sporo, ale mam nadzieję że pomożecie i wskażecie które ze wskazanych modeli mam odrzucić a który zatwierdzić uzasadniając swój wybór ;)
Schlesien
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: BMW E46 318
Silnik: 1995cm3
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

22 Kwi 2015, 20:45

1. ładny i typowy od polskiego właściciela czyli podstawowy silnik i wyposażenie ( w opisie trochę koloryzuje) - jak to nie przeszkadza to warto zerknąć, bo pewnie pozostawiony w rozliczeniu
2. nie do końca tak jak wyżej, bo auto od handlarza, ale nie musi znaczyć, że zły
3. to nie jest wersja poliftowa tylko wersja z czeskiej fabryki. Ten coś miał z tyłem, bo nie ma oznaczeń (nie było możliwości zamówienia bez). USB ma każdy i30 z fabrycznym radiem.
4. Jak na wersję SPORT to trochę za tani. Zderzaki są dokładane (możliwe, że w ASO), bo możliwość ich zamontowania pojawiła się później niż jest rok produkcji auta.
5. Trochę tani jak na auto od handlarza z tak niskim przebiegiem i rocznikiem 2009
6. Tak jak zauważyłeś tani na polifta, bo takie startują 27tys. i więcej tym bardziej, że ma 1,6 i tylko 50tys.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...