Hyundai i30 II Active

04 Sie 2021, 08:11

Witam
Czym ta wersja oprócz wyglądu różni się od tych przed liftem?
KonikPolny
Nowicjusz

04 Sie 2021, 08:20

Jesteś pewien że ten model miał taką wersję wyposażenia?

Z tego co wiem w drugiej generacji były:
  • Base (m.in. 6 poduszek powietrznych, system ABS, system ESP, elektryczne sterowanie szyb, zamek centralny, światła przeciwmgłowe, elektryczne sterowanie lusterek, komputer pokładowy)
  • Classic (dodatkowo m.in. klimatyzacja manualna, regulowany na wysokość fotel kierowcy, radio CD/MP3/USB/AUX, wielofunkcyjna kierownica)
  • Classic Plus (dodatkowo m.in. układ wspomagania kierownicy Flex Steer z trzema trybami pracy — Normal, Comfort i Sport, złącze Bluetooth, podgrzewane lusterka zewnętrzne)
  • Comfort (dodatkowo m.in. poduszka kolanowa kierowcy, dwustrefowa klimatyzacja automatyczna, dodatkowe głośniki systemu audio)
    Style (dodatkowo m.in. czujniki ciśnienia w oponach, aluminiowe felgi, tylne światła wyposażone w diody LED, elektrycznie składane lusterka zewnętrzne, materiałowo-skórzana tapicerka siedzeń, zegary Supervision z kolorowym wyświetlaczem TFT)
  • Premium (dodatkowo m.in. czujnik deszczu, adaptacyjne reflektory ksenonowe, podgrzewane przednie fotele, fotochromatyczne lusterko wsteczne)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Sie 2021, 09:10

Na olx są ogłoszenia trzech różnie wyglądających wersji: przed liftem, active i po lifcie.
Na wikipedii również jest zdjęcie ale opisu brak. Ogólnie to nigdzie nie ma. Chyba, że to nie active jak podaje wikipedia a inna nazwa.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Hyundai_i30

https://www.olx.pl/motoryzacja/samochod ... rice%3Aasc
KonikPolny
Nowicjusz

05 Sie 2021, 00:29

Ktoś mi napisał, że to niby wersja classic plus. Ja wyczytałem, że taka wersja pojawiała się w uk i australii i tyle info :o
KonikPolny
Nowicjusz

05 Sie 2021, 09:33

Spróbuj poszukać oferty dealera tego modelu w pdfie. Tam powinny być wszystkie informacje. Tak naprawdę to może być bardzo niewielka różnica. Nie bardzo mam teraz czas ale jak znajdę chwilę to postaram się też poszukać informacji na ten temat.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

05 Sie 2021, 10:49

Żadnych wyników nie znalazłem a sprawa nie wydaje się na tyle poważna żeby poświęcać się jej zbyt dużo czasu. Przy kupnie będę sprawdzał co ma a co nie.
Oby tylko dało się dokupić ew. czujnik deszczu czy składane lusterka i zamontować u mechanika :)
KonikPolny
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Starszy kierowca nie znaczy gorszy
    Czy wiek kierowcy pozwala określić jego zdolność do prowadzenia pojazdu? Z badań wynika, że dużo większe znaczenie ma stan zdrowia danej osoby. Bardzo ważne są regularne kontrolne wizyty u lekarza, ponieważ niektórzy ...

05 Sie 2021, 20:08

Może komuś się cyferki pomyliły i napisał I-30, zamiast I-20.
I-20 active to była podniesiona wersja-coś jak Kia Stonic, albo obecny Bayon.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

05 Sie 2021, 22:32

Są trzy różnie wyglądające i30 II, mają inną atrapę chłodnicy, Możliwe, że jest to tak jak było w i20, jak piszesz.
KonikPolny
Nowicjusz