REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
matispeed29 napisał(a):Mój budżet na auto to 25 tys zł, chyba że będzie coś dużo młodszego i wartego dopłaty w takim przypadku jestem w stanie naciągnąć do 30 tys.
Rocznie pokonuje około 15tys km. (60% trasa 40% miasto)
Poszukuje czegoś w miarę świeżego (chciałbym minimum 2010r), czegoś co nie zje mnie w serwisie i nie pali bardzo dużo (myśle, że standardzik) oraz, żeby auto wyglądało już w miarę nowocześnie.
matispeed29 napisał(a):Znalazłem takie oto ogłoszenie w mojej okolicy
[link do oferty na Olx wygasł] ... derIndex=3
Rokiko napisał(a):Ja bym tu jeszcze popatrzył na i30 z silnikiem 1.6 MPi do którego założysz spokojnie gaz lub GDi. Dzisiaj ciężko stwierdzić co wyjdzie tanie w perspektywie kilku lat bo ceny paliw a to jakiś kosmos i cały czas rosną.
kubraczek89 napisał(a):Pamiętaj, że tak jak wspomniał Rokiko koszty ewentualnych napraw będą wyższe niż w benzynie, ale warto też pamiętać o tym, że coraz trudniej diesla sprzedać. Przy Twoim przebiegu brałbym benzynę lub benzynę/LPG (tylko tutaj wybór jest dość ograniczony). Jakiego segmentu szukasz? Tylko kompakty?
Aż tak źle nie jest i są oszczędniejsze od MPI w tych samochodach.kubraczek89 napisał(a):Jeśli chodzi o GDi to one są mocno paliwożerne.
O instalacji pisałem do MPI nie do GDi.kubraczek89 napisał(a):Z założeniem LPG też nie jest tak różowo, bo nie założysz tam najprostszej instalacji, więc to zdecydowanie droższa zabawa + droższa eksploatacja.
Warto się temu przyjrzeć żeby nie okazało się że to nie tylko uszczelkamatispeed29 napisał(a):wszystko w porządku tylko trzeba wymienić uszczelkę pod podstawą filtra oleju
To też ciekawe bo przez rok pewnie się jeszcze nie zwrócił.matispeed29 napisał(a):rok temu założony nowy gaz lovato
Jeżeli auto jest z 2012 to pewnie w tym roku trzeba będzie zrobić przegląd homologacji butli LPG lub ja wymienić możesz z ciekawości o to zapytać do kiedy jest ważny protokół UDT (dawniej TDT) od butli.matispeed29 napisał(a):Tutaj fabryczny gaz, 2 właścicieli w Polsce. Z ogłoszenia wynika, że ktoś dosyć poważnie podchodzi do tematu
Rokiko napisał(a):O instalacji pisałem do MPI nie do GDi.
matispeed29 napisał(a):https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astr ... EEDD8.html
Tutaj fabryczny gaz, 2 właścicieli w Polsce. Z ogłoszenia wynika, że ktoś dosyć poważnie podchodzi do tematu. Sprawdzenie po kupnie w ASO,
matispeed29 napisał(a):https://www.olx.pl/d/oferta/ople-astra- ... P7F01.html
Sprzedający twierdzi, że auto dziewczyny, ale on za nie odpowiada, wszystko w porządku tylko trzeba wymienić uszczelkę pod podstawą filtra oleju. Poza tym auto bezwypadkowe, rok temu założony nowy gaz lovato. Bez rdzy. Generalnie mówił dość sensownie.Tylko cena jak na ten przebieg i wyposażenie coś mi nie gra.
Co myslicie?
Rokiko napisał(a):Jeżeli auto jest z 2012 to pewnie w tym roku trzeba będzie zrobić przegląd homologacji butli LPG lub ja wymienić możesz z ciekawości o to zapytać do kiedy jest ważny protokół UDT (dawniej TDT) od butli.
kubraczek89 napisał(a):Jeśli ma to być kompakt to brałbym Megane III z 1.6 16V + ewentualnie założyłbym LPG. Nie będzie to demon prędkości, ale na pewno od strony eksploatacji będzie ok.
Koreańskie samochody z tamtych lat jakościowo jeszcze odbiegały od europejskich.