Hyundai i30

23 Cze 2009, 13:55

Witam

Ostatnio obejrzałem trochę samochodów - m.in. Megane, Astra IIi, Honda City, Skoda Octavia, Auris itd.

Najbardziej do gustu przypadł mi hyundai i30 w wersji style.

Rozważam też ewentualnie kię ceed i mistubishi lancer sportback.

Czy macie jakieś doświadczenia z i30? Pod względem wyposażenia i miejsca naprawdę jest chyba na pierwszym miejscu, pytanie jak z awaryjnością na tle innych samochodów - w normie czy jakoś bardziej ;)

Pozdrawiam
ncb
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

23 Cze 2009, 15:23

W ocenie nie mojej lecz prawdziwych Profesjonalistów ten Hyundai wypada dokladnie tak samo jak:Ford Focus,Fiat Bravo,Dacia Logan,Peugeot 308,VW Golf oraz Mazda3.Znasz się bracie na samochodach skoro pytasz akurat o te bryczki,które zostawiły w tyle BMW1,Mercedesa A,Mitshubishi Lancer,Nissana Tiida,Opla Astrę,Subaru Imprezę(naturalnie tę z silnikiem małym),Toyotę Auris,VOLVO C30.Kia Ceed wypada jeszcze lepiej ,na równi z takimi brykami jak:Skoda Octavia,Honda Civic,Audi A3, :shock: Tak tak ,wiesz co kupić!!! :!: :wink: Jaki silnik cię interesuje w KII Ceed?!

[ Dodano: Wto Cze 23, 2009 16:35 ]
Ach te wszystkie bryczki zdetronizował Szanowny VW Golf Variant(ale tylko odrobinę,to najlepszy samochód na ten czas:))(nie wojski) w tej klasie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Cze 2009, 19:05

Rozważam wersje z silinikiem 1.4/1.6 ceed z wyposażeniem optimum plus (+ dodatki), 1.6 i30 z wyposażeniem style.

Oba w benzynie, bo za dużo nie jeżdżę.

W przypadku i30 mógłbym skusić się jeszcze na benzynę 2.0 z 2008, ale czy warto? Nie wiem jak bardzo podnosi to ubezpieczenie, przeglądy czy ewentualnie koszty napraw...
ncb
Nowicjusz

23 Cze 2009, 19:24

przglądałem kiedyś forum I30 i uzytkownicy ogólnie chwala to auto ale narzekaja na jedna rzecz prawie wszyscy na stuki w przekładni kierowniczej i że w serwisie nie potrafią tego usunąć ten sam problem wystepuje w bliźniaku I30 w kia ceed
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

23 Cze 2009, 19:56

Dlaczego takie BMW pozostało w tyle za tymi samochodami?!BMW jest lepszym samochodem ale góruje nad KIĄ Ceed tylko troszeczkę wyższym komfortem jazdy oraz wyższą jakoscią materiałow wykorzystanych do budowy wnętrza ,pogrąża całkowicie BMW jego cena,kilkadziesiąt tysięcy wiecej za prawie taki sam samochód to róznica kolosalna!Jeśli ktoś kieruje się prestizem to oczywiście nie kupi KII ani HYUNDAIA,na zachodzie ludzie patrzą inaczej ,na stosunek ceny do jakości,zresztą jakim samochodem dzisiaj można przyszpanowac?! Lamborghini,Ferrari i to chyba koniec!Tak to prawda i30 ma nieprecyzyjny układ kierowniczy ale już tego o KII nie słyszałem za to słyszałem o dochodzacych łomotach z tylnego zawieszenia.Najlepszym wyborem jest dla ciebie silnik 1.6,143 KM :shock: ,średnie spalanie 7.3 l ,ma ktoś jakiekolwiek uwagi do tego Koreańskiego szajsu ,który spędza sen z powiek Niemcom?!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Cze 2009, 20:01

skalops napisał(a):przglądałem kiedyś forum I30 i uzytkownicy ogólnie chwala to auto ale narzekaja na jedna rzecz prawie wszyscy na stuki w przekładni kierowniczej i że w serwisie nie potrafią tego usunąć ten sam problem wystepuje w bliźniaku I30 w kia ceed

Pytanie, czy to nie jest tak, że z każdym samochodem dowolnej firmy mogą być problemy i że wszystko zależy kto się z czego przesiadł?

PhantomASA1 napisał(a):Najlepszym wyborem jest dla ciebie silnik 1.6,143 KM :shock:

Takiego to chyba nie ma ;) Widzę 1.6 126 KM :)
ncb
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Łańcuchowe rozrządy nie są bezobsługowe
    Jeśli nie chcesz mieć problemu z łańcuchowym napędem rozrządu, powinieneś nauczyć się dbać o nowoczesny silnik. Myślisz, że skoro kupiłeś nowy lub kilkuletni samochód, to nie musisz nawet zaglądać pod maskę pomiędzy ...

23 Cze 2009, 20:06

hyundaifanklub.pl polecam tam troche poczytać i zadać nurtujace cie pytania odowiedzą ci na nie ludzie którzy jeżdzą na co dzień I30
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Cze 2009, 20:10

skalops napisał(a):http://forum.hyundaifanklub.pl/index.php?sid=701100105ae7063ceabd44e83fa9d9ef polecam tam troche poczytać i zadać nurtujace cie pytania odowiedzą ci na nie ludzie którzy jeżdzą na co dzień I30

Już co nieco poczytałem i popytałem na http://i30forum.pl/ ale w sumie dobrze by poznać jeszcze opinie kogoś bardziej obiektywnego, czyli niekoniecznie megafana i30 ;)
ncb
Nowicjusz

23 Cze 2009, 20:13

ja ci powiem że osobiście brał bym to auto bardzo mi sie podoba maja fajne silniki dobre wyposażenie i doskonały stosunek jakości do ceny. Najbardziej smieszą mnie opinie ludzi którzy twierdzą że to koreańskie g...o
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Cze 2009, 20:46

ncb napisał(a):
skalops napisał(a):przglądałem kiedyś forum I30 i uzytkownicy ogólnie chwala to auto ale narzekaja na jedna rzecz prawie wszyscy na stuki w przekładni kierowniczej i że w serwisie nie potrafią tego usunąć ten sam problem wystepuje w bliźniaku I30 w kia ceed

Pytanie, czy to nie jest tak, że z każdym samochodem dowolnej firmy mogą być problemy i że wszystko zależy kto się z czego przesiadł?

PhantomASA1 napisał(a):Najlepszym wyborem jest dla ciebie silnik 1.6,143 KM :shock:

Takiego to chyba nie ma ;) Racja pomyliło mi się z silnikiem 2 litrowym ale wiesz?! Zastanów się w takim razie jednak nad 2 litrowcem,zobacz ile on pali,zaden diesel z common rail jest ci niepotrzebny! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP